El Govern preveu habilitar 2.000 noves places per acollir refugiats ucraïnesos

De moment, hi ha un total de 194 persones allotjades en albergs de la Generalitat


El Govern preveu habilitar unes 2.000 noves places per acollir refugiats que fugen de la guerra a Ucraïna, segons ha explicat la consellera d'Igualtat, Tània Verge, a Catalunya Ràdio.

Aquestes places es distribuiran arreu del territori segons les necessitats que es vagin detectant i poden ser tant en equipaments municipals o de la Generalitat, com privats. Es calcula que fins ara han arribat a Catalunya unes 1.200 persones però Verge ha apuntat que no hi ha una equivalència entre places i refugiats ja que molts d'ells estan sent acollits per familiars i coneguts que viuen al país

La consellera d’Igualtat ha explicat que encara no es coneix quina serà l'acreditació concreta a la que podran acollir-se els refugiats, ja que s'està a l'espera que el Govern espanyol ho concreti. La consellera ha explicat que ara es treballa intensament en la primera fase d'acollida, que és temporal, però ja s'ha posat en marxa el treball en una segona, la d'acollida. En aquest sentit, els refugiats tindran permís de treball i el dret d'escolarització.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha detallat que actualment hi ha 194 persones en albergs de la Generalitat. Així mateix, Cervera ha apuntat també que s'ha accelerat el protocol per acreditar les famílies que volen acollir infants ucraïnesos. El departament ha optat per aquesta via després de detectar que diverses entitats i organitzacions estaven gestionat la seva arribada, motiu pel qual han fet una crida a la responsabilitat i a què aquesta actuació es faci de manera coordinada amb l'administració, per tal de poder fer els tràmits corresponents. Entre ells, s’ha d’atorgar la guarda de l'infant a famílies avalades i concedir-los la documentació necessària per, entre d'altres, poder-los escolaritzar. Per això, des del departament indiquen que les entitats interessades en fer els tràmits corresponents es posin en contacte amb ells per registrar tots els moviments i persones implicades en el procediment d'acollida.

En les properes hores, tal com van anunciar ahir al vespre la consellera Violant Cervera i l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, és previst que arribin a Catalunya prop d'un centenar d’infants a través d'una ONG de Terrassa.

A més a més, Drets Socials apunta que un cop es tingui més certesa sobre el número total de refugiats, es podran activar els serveis socials per atendre totes les necessitats que tinguin, segons ha explicat la consellera.

D'altra banda, la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha explicat que en els propers dies s'activarà una línia de subvencions a organitzacions internacionals i catalanes que treballen sobre el terreny.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article