Els sindicats educatius reclamen negociar directament amb Pere Aragonès

El comitè de vaga del sector educatiu considera que el conseller d’Educació, Josep González Cambray, no és vàlid per portar a terme el diàleg


Els sindicats educatius han reclamat negociar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja que consideren que el conseller d'Educació, Josep González Cambray ja no és vàlid per portar a terme aquest diàleg. El comitè de vaga es va reunir aquest dilluns amb Cambray després de la manifestació que va acabar davant la seu del departament. Els sindicats han lamentat que el conseller no ha fet cap proposta i que ha tornat a presentar el seu “immobilisme”, en paraules de la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura.

La portaveu d'USTEC ha assegurat que no volen allargar la situació de conflicte actual, però ha lamentat que amb el conseller “no és possible” negociar. En una línia similar, Marta Minguella (CGT) ha afirmat que Cambray els ha "venut fum" i ha ignorat la manifestació multitudinària i el seguiment de la vaga. “No és una persona vàlida per a la negociació”, ha manifestat.

La portaveu d'USTEC ha insistit que els motius de la vaga són diversos, no només l'avançament del calendari escolar, i per això ha reclamat negociar tots els punts. Entre aquests punts hi ha el de revertir les retallades, l'estabilització del personal, la retirada dels nous currículums, l'aplicació real del decret d'inclusiva, la reducció de ràtios i la necessitat de més personal. “No cedirem ni un mil·límetre”, ha declarat Segura.

Des de la UGT, Lorena Martínez ha lamentat també que l'espai on els ha rebut no era adequat per tenir la trobada que fa falta. Ha afegit que si el conseller no és capaç de negociar, que dimiteixi.

Bernat Pelach, de la Intersindical, ha recriminat a Cambray que digui que està disposat a parlar, però no faci “cap proposta”. Ha afirmat que no es pot negociar quan acabi la vaga i ha instat el Govern a fer-ho ja. Si no és així han assegurat que continuaran amb la vaga. Una vaga que des de Professors de Secundària han considerat “històrica”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article