Famílies que viuen en assentaments demanen a l’Ajuntament de Barcelona que no acceleri els desallotjaments

L’associació Amics del Moviment Quart Món insisteix en el fet que es verifiqui si s’estan respectant els seus drets


L'associació Amics del Moviment Quart Món denuncia que més d'una vintena de famílies que viuen en assentaments de propietat pública i privada a Barcelona han estat afectades, durant l'últim any, per processos de desallotjament promoguts pel consistori municipal, al·legant que vivien en infrahabitatges. Per això, juntament amb quinze famílies, s'han adreçat conjuntament a la Sindicatura de Greuges de Barcelona perquè verifiqui si es tracta de “processos proporcionals” i si s'estan respectant “els drets” de les persones desallotjades.

L'associació lamenta que el consistori hagi intervingut en els processos de desallotjament de totes aquestes famílies i denuncia que els afectats no saben que seran desallotjats fins al mateix moment en què la Guàrdia Urbana es presenta a l'espai i, per tant, no hi ha l'opció d'informar sobre el cas a la Ciutat de la Justícia, accedir a un advocat d'ofici o tenir un procediment judicial en el qual poder-se defensar, així com tampoc temps de recollir les pertinences i buscar un altre lloc.

“En certa manera, són procediments contradictoris amb el seguiment i suport social que des de l'Ajuntament de Barcelona es dona a aquestes famílies específicament pel fet de viure en infrahabitatges”, afirma la presidenta d'Amics del Moviment Quart Món, Gemma Antón.

Segons dades del consistori barceloní, a la ciutat viuen 865 persones en solars, fàbriques desocupades i locals amb dinàmica d'assentaments, de les quals almenys 200 són infants i adolescents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article