Aragonès rebutja ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació i reitera que Cambray té tot el seu suport

Un 45% de la població està a favor d’avançar l’inici del curs, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat ser l'interlocutor amb els sindicats d'educació. El cap del Govern ha reiterat que qui té “l'expertesa, el coneixement i la confiança” per dialogar amb la comunitat educativa és el departament d'Educació, amb “tot el Govern al costat”. De fet, ha subratllat que el conseller, Josep González-Cambray, té tot el seu suport per generar el “màxim d'acords possibles”.

Aragonès ha insistit que té tota la confiança en el departament de Cambray i en el mateix conseller, i ha asseverat que són ells els qui tenen el “coneixement exacte” per resoldre les “qüestions que generen neguit”. “Estic convençut que podrem arribar a acords”, ha afegit.

Per altra banda, la CUP s'ha ofert com a agent mediador entre el Govern i la comunitat educativa per “avançar en la resolució del conflicte” obert arran de la vaga educativa que s'ha celebrat aquesta setmana i que es preveu que continuï el 29 i 30 de març.

En una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès; al conseller d'Educació, Josep González-Cambray, i als sindicats educatius, els cupaires denuncien “l'immobilisme” i “l'actitud de menyspreu” del titular d'Educació i es proposen per fer mediació per superar “l'escenari de bloqueig”.

Prop de la meitat de la població està a favor d’avançar l’inici del curs

El 45,2% de la població està d'acord amb l'avançament del curs escolar, mentre que el 36,5% no ho comparteix, segons l'enquesta Òmniubus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) realitzada entre el 17 de novembre i el 17 de desembre del 2021 a 1.200 persones.

Pel que fa als enquestats entre 18 i 24 anys, la majoria és contrària a avançar les classes, però el suport supera el 50% entre els que tenen 35-49 anys. D'altra banda, un 72% dels enquestats valora positivament que els escoles hagin estat obertes en pandèmia i un 74% demana que es redueixin les ràtios.

No obstant això, des del sindicat USTEC consideren que no poden acceptar l’actual proposta de calendari escolar, ja que la consideren “una imposició” del departament d’Educació; tot i que sí que estan oberts a negociar una possible modificació.

L'enquesta del CEO es va fer abans que el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, anunciés a principis de febrer que el curs que ve les classes començaran el 5 de setembre a Primària i el 7 de setembre a Secundària. Una decisió criticada pels sindicats d'ensenyament i que és un dels motius per la vaga d'aquests dies als centres educatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article