Educació rebutja de nou la moratòria de l’avançament del curs escolar

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray defensa que el Consell Escolar avala la mesura i es mostra “satisfet” perquè els sindicats s’asseuran a parlar


El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha rebutjat de nou aplicar una moratòria a l'avançament del curs escolar, com demana l'esmena que va aprovar aquest dilluns el Consell Escolar en el marc del dictamen sobre l'ordre del calendari. En roda de premsa, Cambray ha valorat que aquesta esmena es va aprovar de manera “molt ajustada” —19 vots a favor, 17 en contra i 8 vots en blanc—. El conseller ha valorat que la majoria del consell va avalar l'avançament del curs i ha afirmat que no hi ha “cap motiu” que justifiqui la moratòria. D'altra banda, s'ha mostrat “satisfet” perquè els sindicats s'asseuran a parlar aquest dimarts en el marc de la mediació pels dos dies que encara queden de vaga educativa i ha defensat que el departament “mai s'ha aixecat”.

La tramitació del dictamen complet del Consell Escolar sobre el calendari escolar es va aprovar amb 24 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions. Per això, el conseller ha dit que la majoria dels membres de l'organisme es van mostrar favorables a la mesura anunciada pel Govern. Ha insistit també que hi ha consens sobre que la mesura és bona per a l'alumnat.

El conseller ha afegit que estan oberts a “qualsevol proposta de millora” sobre com aplicar l'avançament i ha lamentat que fins ara no n'ha rebut cap. “Hi som a temps”, ha dit.

Negociacions per evitar la vaga

D'altra banda, Cambray ha explicat que ha delegat a altres membres del departament les primeres trobades en el marc de la mediació que s'inicia aquest dimarts al Departament de Treball pels dos dies de vaga educativa encara convocats —29 i 30 de març—. El conseller ha assegurat que aniran a escoltar i s'ha obert a “intercanviar” les propostes que facin falta.

Cambray ha dit que seguirà de prop les converses i ha defensat que a ell sempre que li han demanat una reunió ha acceptat. I és que ha asseverat que la voluntat d'Educació és buscar l'acord.

El conseller ha assegurat que entén el “cansament” dels docents després de dos anys de pandèmia i de la situació que s'arrossega per les retallades. Ha tornat a insistir, però, que ja s'han posat en marxa algunes de les reclamacions dels sindicats. Entre aquestes, l'inici de la reducció de ràtios o un “macroprocés” per aconseguir baixar l'interinatge per sota del 10% el 2024. Cambray ha dit que tot just s'està comunicant als centres, i que es farà pròximament als sindicats, el calendari de concursos d'oposicions i de mèrits per estabilitzar plantilles.

Els sindicats esperen una proposta

Per altra banda, els sindicats han anunciat que mantenen la vaga a l'espera de conèixer la proposta per escrit que els farà arribar el departament d'Educació aquest pròxim dijous. Després de més de dues hores de reunió, el comitè de vaga ha explicat que s'ha fet una primera presa de contacte i que la pròxima trobada es farà aquest dijous al matí.

La seva portaveu, Eli Pericas, ha assegurat que continuaran treballant en la preparació de les pròximes jornades de protesta, les quals “només s'aturaran” quan la conselleria s'acosti als sindicats “amb mesures concretes” que permetin desbloquejar la situació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article