El centre cívic ‘La Guàrdia’ de Sant Vicenç dels Horts obre les seves portes

El nou equipament té l’objectiu de dinamitzar el barri i les entitats


El nou centre cívic ‘La Guàrdia’ de Sant Vicenç dels Horts ha entrat aquest diumenge en funcionament amb una jornada festiva on la ciutadania ha pogut conèixer de prop les instal·lacions. L’equipament municipal, que està ubicat a la Plaça de la Pau del municipi, té l’objectiu de resoldre les necessitats d’espai de les entitats i dinamitzar el barri.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha explicat que per a la construcció d’aquest espai s’han tingut en compte tres objectius. Primer, crear un espai perquè quatre entitats del municipi poguessin establir la seva seu amb llocs comuns perquè hi hagi interrelació entre elles. Segon, crear un equipament amb una intervenció transformadora on hi hagi espais de trobada i cohesió social amb la finalitat d’establir vincles amb el barri i la resta del municipi. I, per últim, edificar una construcció sostenible basada en els objectius de desenvolupament sostenible, amb materials que tenen poc impacte ambiental i amb estratègies que permeten el màxim aprofitament dels recursos naturals, com el vent o el sol.

“S’han utilitzat blocs de fusta i formigó, existència de ventilació creuada que permet l’entrada d’aire natural des de l’exterior, ús d’aerotèrmica per escalfar l’aigua calent, entre d’altres”, destaca Comino. L’edifici disposa d’una qualificació energètica A, i incorpora una instal·lació domòtica que permet, en forma de sensors, detectar el grau de llum i temperatura, per optimitzar el consum.

Espais del centre

El centre té 556 m² repartits en un espai polivalent en diferents dependències. L’equipament consta d’un vestíbul, una sala polivalent, tres aules, dos despatxos, un dispensari, un espai de perruqueria, un magatzem, una sala d’instal·lacions, espais de comunicació i uns serveis. Pel que fa a aquests últims destaca l’ús de la simbologia inclusiva per defugir de la separació per sexes, home i dona, dels lavabos tradicionals, amb l’objectiu que tothom se senti inclòs i a gust.

Un altre espai que té una gran importància és la cuina, que permet la realització d’activitats relacionades amb un eix fonamental de Sant Vicenç dels Horts, com és la gastronomia. La construcció d’aquest nou espai ha estat possible gràcies a l’enderroc previ dels antics vestidors i d’una part de les grades. S’ha complementat amb l’adequació del parc adjacent, la col·locació de mobiliari urbà, una font, la plantació d’arbrat i la millora de l’accessibilitat.

El centre cívic ‘La Guàrdia’ ha estat finançat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ascendeix a un total d’1.377.907,96 euros. D’altra banda, l’execució del projecte executiu i el disseny de l’estructura ha estat coordinat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article