Barcelona ofereix més de 314.000 places per a les vacances d’estiu per infants i adolescents

La campanya s’obrirà als infants ucraïnesos refugiats per tal de facilitar la seva integració i estada a la ciutat


L’Ajuntament de Barcelona ofereix 314.665 places per a les vacances d’estiu per infants i adolescents. La campanya, que porta per nom ‘T’estiu molt’ està destinada a nens i nenes d’1 a 17 anys i compta amb un miler d’activitats de lleure, esportives, educatives i culturals que es duran a terme durant el període estival, coincidint amb les vacances escolars.

Enguany, el consistori invertirà al voltant de 4 milions d’euros per a cobrir aquestes beques, una quantitat que quedarà fixada en funció de la demanda que hi hagi d’ajuts.

D’altra banda, per donar resposta a la situació d’emergència del poble ucraïnès, en aquesta edició la campanya de vacances s'obrirà als infants ucraïnesos refugiats per tal de garantir el seu accés al lleure, facilitar la seva integració i fer més fàcil la seva estada a la ciutat.

El regidor d’Infància, Joan Ramon Riera, ha remarcat que després de la covid, la ciutat confiava en “recuperar la normalitat de la campanya d'estiu”. Ara bé, ha afegit, que la situació a Ucraïna obliga a fer nous ajustos. “No volem deixar cap infant que es trobi refugiat a Barcelona sense activitats d'estiu", ha subratllat.

La data d’inici de les activitats generals serà el 23 de juny, tot i que hi ha una activitat concreta que, per la seva naturalesa, comença el 18 de juny. Com a novetat, per tal d’adaptar-se a la nova data de l’inici del curs escolar, totes les activitats acabaran, com a molt tard, el 4 de setembre (respecte a anys anteriors, quan acabaven l’11 de setembre).

El període per sol·licitar els ajuts econòmics s’iniciarà a partir del dissabte 23 d’abril i s’allargarà fins al 23 de maig. Com a novetat d’aquest any, la sol·licitud de beca es farà com un tràmit telemàtic a través de la Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Un total de 491 entitats amb conveni

Els preparatius de la campanya d’enguany es van posar en marxa el passat mes de gener per tal que les entitats responsables del desenvolupament de les activitats que s’ofereixen poguessin passar el procés d’homologació que estableix l’Ajuntament. Amb aquesta homologació s’assegura una oferta àmplia d’activitats obertes a totes les criatures, una relació adequada entre qualitat i preu, una ràtio adient de monitors i diferents requisits amb els quals ha de complir l’entitat organitzadora. En aquesta edició, s’han signat un total de 569 convenis amb 491 entitats promotores de l’oferta d’activitats per aquest estiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article