Tres de cada quatre persones creuen que no han estat prou educades sobre salut mental

La campanya ‘No és culpa meva’ d’Obertament aconsegueix més de deu milions de visualitzacions als canals digitals


Tres de cada quatre persones creuen que no han estat educades obertament sobre salut mental. Així ho indica una enquesta realitzada entre el 2 de març i el 20 d'abril a 320 persones en el marc de la campanya 'No és culpa meva', promoguda per Obertament, l’associació en lluita contra l'estigma i els tabús en salut mental.

La campanya ha estat activa durant dos mesos i ha finalitzat amb més de deu milions de visualitzacions als canals digitals i prop de 108.000 interaccions a les xarxes socials. L'objectiu era trencar l'estigma envers els trastorns mentals entre la Generació Z per tal de generar un entorn segur i de confiança perquè els joves puguin parlar-ne i demanar ajuda de manera oberta.

L'associació ha comptat amb la participació de joves activistes i influencers com Melo Moreno, Candela Antón, Sergio Carvajal o Yaiza Sanz per a promoure la campanya.

Àngels Bardají, presidenta d'Obertament, afirma que els joves no tenen la culpa de les circumstàncies que motiven el seu malestar. Per això, assenyala que “necessiten més que mai poder normalitzar el fet de parlar sobre salut mental per poder acabar amb l'estigma”.  

L’enquesta

Davant la pregunta “En quina mesura estàs d'acord o en desacord amb la següent afirmació: ens han educat obertament sobre la (nostra) salut mental?”, el 73,8% dels enquestats afirma estar totalment en desacord i el 15%, una mica en desacord. El percentatge de persones totalment d’acord, bastant d’acord o d’acord amb l’afirmació ha estat del 4,4%, 2,5% i 4,4%, respectivament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article