El Parlament insta a constituir en un mes un grup de treball per millorar el sistema de subvencions al Tercer Sector

La Taula recorda que les entitats “se senten ofegades” pels retards en la resolució de les convocatòries de subvencions


El Parlament insta el Govern a constituir en un mes el grup de treball mixt Generalitat-Taula del Tercer Sector per millorar l'actual sistema de subvencions. Es tracta d'un punt d'una moció presentada per PSC-Units que ha estat aprovat amb el vot de tots els grups menys Vox, que s'hi ha abstingut.

Així mateix, el text aprovat també demana que es pacti amb les entitats un calendari de convocatòries de subvencions “que es resolguin l’any anterior al període d’execució o com a molt tard el primer trimestre de l’any en curs”. En aquest cas s’ha aprovat amb l’abstenció d’ERC i Junts.

La moció també reclama que es garanteixi la interlocució “permanent” amb les entitats del Tercer Sector “a tots els nivells”; així com simplificar els tràmits relatius a la sol·licitud d’una subvenció; que les bases de les subvencions siguin més clares; i proporcionar un servei d’assessorament jurídic a les entitats que es trobin en situació d’inseguretat jurídica.

La Taula del Tercer Sector, per la seva banda, ha agraït la iniciativa del PSC-Units i ha recordat a través de les xarxes que les entitats “se senten ofegades” pels retards en la resolució de les convocatòries de subvencions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article