El Banc de Llet convida les mares donants a una gran festa al Circ Cric per celebrar els deu anys

Des de la seva creació, més de 6.000 mares han donat llet i han ajudat gairebé 5.000 nadons prematurs


El Banc de Llet Materna celebrarà, aquest dissabte, la festa anual a l’espai del Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera, al cor del Montseny, coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna. Aquesta serà la festa més gran que el Banc de Llet hagi celebrat mai en els deu anys d’història, que es van complir el 2021. La pandèmia va impedir poder celebrar-ho i ara es vol fer un reconeixement a les més de 6.000 mares donants que han fet donació de llet materna des de la creació del Banc a Catalunya, el 2011.

Sota el títol ‘No paris el ritme’, el Banc de Llet vol posar l’accent en la importància de mantenir la constància en la donació amb un joc simbòlic en entrar al recinte del Circ Cric en el qual convidarà les mares a identificar-se amb un tipus de donant: la donant “vals”, la donant “heavy”, la donant “rock” o la donant “electrònica”.

La jornada vol convertir-se en punt de trobada de tota la gran família de la donació de llet: les donants amb les seves famílies, les famílies dels nadons prematurs, els professionals de les maternitats, les entitats de lactància i de prematurs, els tècnics del Banc, etc.

La festa serà el dissabte 21 entre 10.30 a 18 h en plena natura, a les instal·lacions del Cric Cric i hi haurà activitats tot el dia: tallers, música per a nadons, pallassos, pinta-cares i jocs. La fi de festa anirà a càrrec de l’espectacle POST CLÀSSIC de Tortell Poltrona, a les 17.30 h. L’entrada és oberta, però cal apuntar-s’hi prèviament.

Més de 5.000 nadons prematurs han pres llet de banc

El Banc de Llet Materna arriba al seu desè aniversari amb un equilibri estable entre les mares donants, la llet aconseguida i les necessitats dels nadons prematurs extrems que neixen a Catalunya.

Malgrat les dificultats dels primers mesos de pandèmia i l’augment de les mesures d’higiene en l’extracció de llet, el col·lectiu de mares donants ha demostrat “una fermesa i una dedicació” contra tot pronòstic que ha fet que aquest 2021, la xifra de noves donants hagi batut el rècord amb gairebé 900 mares, segons apunta el Banc de Llet Materna.

En deu anys de funcionament, més de 6.000 mares s’han fet donants de llet materna i han donat llet que ha servit per subministrar gairebé 11.240 ‘tetrabriks’ de llet, és a dir, més d’11.000 litres. Aquesta llet ha servit per a cobrir les necessitats de més de 4.939 nadons prematurs extrems.

Aquests són nadons de menys de 32 setmanes que han nascut amb un pes per sota de l’1,5 kg a alguna de les 21 unitats de Maternitat catalanes i que han hagut de passar setmanes a la incubadora abans d’anar a casa. Aquests prematurs representen una mica més del 10% del total de nadons nascuts abans d’hora.

Si a aquestes xifres de balanç de deu anys els sumem els consums fins a l’abril del 2022, des de l’inici del Banc, s’han registrat 6.358 donants, i s’han subministrat 11.626 litres als nadons que ho han necessitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article