Drets Socials crearà un nou servei d’acompanyament a les famílies a Lleida aquest any

La previsió del Departament és que les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu tinguin set SOAF nous el 2023


El Departament de Drets Socials crearà un nou servei d'orientació i acompanyament a les famílies (SOAF) a Lleida aquest any, amb finançament del Departament i gestió municipal. Ho ha anunciat aquest diumenge la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant la celebració a la capital del Segrià de l'acte central del Dia Internacional de les Famílies, on també ha avançat que el 2023 està previst obrir 6 SOAF més al territori: Alt Urgell, Noguera, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Segarra i Urgell.

“Les polítiques del Departament de Drets Socials són de suport a les famílies, amb aposta per l’acompanyament personalitzat, a través de serveis com el d’orientació i acompanyament”, ha afirmat.

Els SOAF són serveis de caràcter universal que ofereixen suport a totes les famílies davant moments de canvis o incertesa (com una separació o una situació de conflicte). També són de caràcter preventiu, ja que ajuden a reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals. A Catalunya actualment hi ha 68 SOAF en funcionament que atenen aproximadament a 5.000 famílies.

Així doncs, el Departament de Drets Socials està desplegant, per mitjà del Pla estratègic de serveis socials, aquests serveis de manera progressiva per tot el territori, amb gestió municipal i finançats a través del Contracte Programa del Departament amb els ens locals, o bé amb subvencions (COSPE I IRPF).

A través del programa, el Departament de Drets Socials finança –en línies generals- el 66% del cost dels professionals dels equips bàsics de serveis socials i els programes que es desenvolupen. Els ens locals hi aporten l’altre 34%, si bé hi ha serveis que la Generalitat finança al 100% (com els equips d’atenció a la infància o les instal·lacions juvenils).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article