La teràpia canina pot ajudar a reduir l’ansietat dels infants durant les extraccions de sang o dents

El projecte de recerca de l’IDIAPJGol vol analitzar l’eficiència d’aquesta tècnica per a reduir la por i l’ansietat durant aquestes intervencions


El CAP Primer de Maig de Lleida s’ha sumat al projecte Extra-Can, una iniciativa del centre d’investigació IDIAPJGol que utilitza teràpia assistida amb gossos per reduir la por i l’ansietat durant les extraccions sanguínies i dentals. Aquest és el segon centre de Lleida que se suma a la iniciativa, després del CAP Bordeta-Magraners, on ja han participat 74 infants d’entre tres i vuit anys.

La teràpia canina implica estar 10 minuts abans de l’extracció amb el gos, perquè l’infant hi interactuï. Posteriorment, es procedeix a fer l’extracció en companyia de la gossa i, finalment, es deixen cinc minuts més d’interacció. L’objectiu és la disminució de la por i de l’ansietat a través de la distracció, així com permetre que l’infant generi un record positiu de la intervenció.

Aquesta iniciativa forma part d’un assaig clínic de l’institut de recerca IDIAPJGol que es va posar en marxa el 2019, al qual es realitzen extraccions de sang o dentals amb un grup d’intervenció que rep l’acompanyament de la gossa de teràpia i extraccions amb un altre grup que segueix el protocol habitual, amb la finalitat de poder-ne comparar els resultats.

Els primers resultats obtinguts mostren una disminució significativa de l’ansietat en els nens i nenes durant l’extracció feta amb la teràpia canina. A més, els familiars acompanyants opinen que la gossa ajuda a relaxar tant a l’infant com a ells mateixos, ja que ajuda a percebre la tècnica d’extracció com a menys agressiva i, per tant, ho recomanarien a altres famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article