Els sindicats d’educació mantenen la vaga d’aquest dijous després d’una nova reunió sense acord

La negociació s’encalla en la reducció d’una hora lectiva als docents per al curs 2022-23


Els sindicats d'educació mantenen la vaga d'aquest dijous després que hagi acabat sense acord una nova reunió amb els dirigents del Departament d’Educació amb la mediació de la Conselleria de Treball.

En un comunicat conjunt, els sindicats indiquen que, en relació a la setmana passada, aquest dimarts l’equip del conseller Cambray va presentar una proposta que plantejava reduir una hora lectiva tant a primària com a secundària el curs 2023-24, extrem que en la proposta anterior només s’aplicava a primària, deixant la de secundària per al curs següent. Els sindicats ho van considerar insuficient i van exigir que la reducció s’apliqui el curs 2022-23. Ambdues parts es van emplaçar a tornar-se a trobar dimecres, però la reunió no ha servit per arribar a cap acord.

Al comunicat els sindicats lamenten que, a la reunió d’aquesta tarda, l’Administració “no ha aportat cap canvi” en relació a la proposta presentada presentada el dia anterior. “No han mostrat en absolut cap intenció real de posar les bases per arribar a un acord digne amb el col·lectiu”, afegeixen els sindicats.

A banda, la part sindical lamenta que les opcions “que no representen un impacte econòmic”, com ara el pla d’estabilitat, el currículum, el calendari, el blindatge del juliol o el decret de plantilles, “ni hi són ni s’han posat en cap moment sobre el paper”.

Davant d’aquest escenari, els sindicats alerten d’un inici de curs “sense cap normalitat” i exigeixen, per seguir negociant, “noves propostes, prèvies a les reunions i per escrit, que puguin desencallar el conflicte”.

El departament reclama normalitat 

Veus del la conselleria reclamen, però, normalitat a les aules en la tornada a l’escola. La secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, ha respost als sindicats que hi haurà noves propostes “sempre i quan” tornin a les meses sectorials i es pugui negociar en aquest context.

En declaracions a TV3, ha retret als sindicats que han parlat sempre de crisi a crisi i que des del febrer no s'hagin assegut en gairebé cap mesa sectorial. També s’ha manifestat en desacord amb que parlin d'un inici de curs sense normalitat “perquè les condicions laborals no es poden revertir totes ara mateix” i els ha reclamat que permetin aquest inici de curs “amb normalitat”. Ha afegit que l'inici el 5 de setembre és “inamovible”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article