‘Posa’t la gorra!’ compleix vint anys de sensibilització sobre el càncer infantil i juvenil a PortAventura World

L’AFANOC commemora deu anys de la Casa dels Xuklis


Unes 3.000 persones han participat en la vintena edició de la festa ‘Posa’t la gorra!’ organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El recinte de PortAventura World ha acollit la iniciativa, que ha tingut com a plat principal la música i la sensibilització envers el càncer infantil i juvenil.

La vicepresidenta d’AFANOC, Montserrat Florensa, ha reivindicat la tasca que l’entitat fa a través de la Casa dels Xuklis. Es tracta d’un projecte d’acollida per a famílies amb infants i joves amb càncer que enguany compleix deu anys i que mira al futur amb voluntat de seguir creixent. Actualment, l’AFANOC atén un centenar de famílies de les comarques tarragonines i ebrenques.

Dues agrupacions musicals, Reusamba i Engrescats de Tarragona, han amenitzat a ritme de batucada l’inici de la festa ‘Posa’t la gorra!’ que s’ha celebrat el dissabte al matí a PortAventura. En dos grups separats, han envoltat el parc per diferents recorreguts fins arribar a la plaça de la Xina, on s’havien instal·lat diversos estands de sensibilització sobre el càncer infantil i juvenil. En aquest punt també s’han pogut comprar gorres solidàries i altres elements de marxandatge d’AFANOC.

La pandèmia ha tingut un efecte directe en l’esdeveniment, que tot i que s’ha mantingut al llarg dels anys, ha canviat alguns aspectes del seu format. D’aquesta manera, s’ha optat per donar un major protagonisme a la música i mantenir els estands divulgatius i de recollida de donatius. Segons l’organització, en aquesta ocasió unes 3.000 persones han fet valdre la seva solidaritat i han posat el seu granet de sorra al ‘Posa’t la gorra!’.

L’emoció també ha estat present en aquesta vintena edició, de la mà dels joves de l’entitat que han llegit el manifest anual de l’esdeveniment. Amb un missatge de record per als amics que ja no hi són i amb esperança pel futur que vindrà, els adolescents han posat l’accent en la importància de la solidaritat i la sensibilització del conjunt de la societat envers aquesta malaltia.

Una dècada de la Casa dels Xuklis

La vintena edició del ‘Posa’t la gorra!’ coincideix amb un altre aniversari; els deu anys de la Casa dels Xuklis. Es tracta d’un allotjament temporal que acull infants i adolescents amb càncer i les seves famílies mentre duren els tractaments. La Carolina Baya, una jove de Tarragona, va passar-hi un any i vuit mesos i d’aquella època en destaca la pinya que van formar amb la resta d’usuaris que es trobaven a la casa. “Va representar un gran suport, perquè a escala emocional és un xoc vital i la Casa dels Xuklis no només ajuda als nens, sinó també a les famílies”, ha apuntat Baya. De cara al futur, l’AFANOC pretén ampliar les instal·lacions de la Casa dels Xuklis per seguir oferint aquest servei.

El projecte es manté gràcies a les col·laboracions altruistes, patrocinis amb empreses, donatius i subvencions públiques. Davant aquesta situació, la vicepresidenta de l’AFANOC, Montserrat Florensa, ha reiterat  la importància de mobilitzar la població i conscienciar-la davant malalties com el càncer infantil i juvenil. “Partim de la base que el càncer no només el té l’infant, sinó que repercuteix al seu entorn familiar i social. Des d’AFANOC destinem totes les eines que tenim a millorar la seva situació i entre altres accions, s’hi troba la festa ‘Posa’t la gorra!’, que busca la complicitat de tota la societat”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article