El telèfon contra el suïcidi ha rebut unes 15.000 trucades des de la seva posada en marxa al maig

Les dones, els joves i el professorat són el perfil majoritari dels usuaris que han contactat el servei


El Ministeri de Sanitat ha alertat que el telèfon contra el suïcidi –el 024– ha rebut unes 15.000 trucades des de la seva posada en marxa, el mes de maig.

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha concretat que les dones, els joves i el professorat han estat el perfil majoritari pel que fa als usuaris que han contactat amb els professionals del servei. Darias ha apuntat que des del passat 10 de maig s’han ates 290 suïcidis en curs i s’han realitzat 650 derivacions als serveis d’emergències. “Era una gran demanda social després d’una pandèmia que ens ha ensenyat moltes lliçons”, ha apuntat.

De fet, sobre la Covid-19, Darias ha recordat que la Comissió de Salut Pública va acordar administrar una quarta dosi per a usuaris de residències i majors de 80 anys, sense especificar la data, que encara s’ha d’acordar. Preguntada per la retirada de la mascareta en el transport públic, la ministra s’ha mostrat prudent i ha assenyalat que es farà allò que “els experts proposin”. “La prudència és una bona mesura”, ha insistit.

Pel que fa a la verola del mico, ha reiterat que els casos que hi ha a l’estat espanyol són de caràcter lleu, amb 242 positius. Darias ha valorat la resposta que s’ha donat com a “adequada i raonable”, recordant que a mitjans de juny tindran notícies de l’ERA sobre les vacunes. “De moment n’hem adquirit 200 per posar-les a disposició dels contactes estrets compromesos immunològicament”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article