La Taula de l’Oci Nocturn de Barcelona proposa prohibir la venda d’alcohol de deu de la nit a vuit del matí

L’ens planteja multes més altes en casos greus d’afectació de la convivència i l’ordre públic


La Taula de l'Oci Nocturn de Barcelona ha proposat aquest dimecres instar la Generalitat a modificar la llei per reduir l'horari de venda d'alcohol entre les deu de la nit i les vuit del matí, així com prohibir la venda d'alcohol als menors d'edat a través de majors d'edat intermediaris.

L’ens també es proposa revisar els criteris del règim sancionador de l'ordenança municipal de convivència, amb l'objectiu d'augmentar l'import de les sancions en els casos d'afectació greu de la convivència i l'ordre públic, així com potenciar les mesures alternatives a la sanció mitjançant treballs en benefici de la comunitat. La reunió ha servit per analitzar les propostes que han obtingut major consens i també el pla d'acció per implementar-les.

El pla d'acció, que s'ha debatut en la quarta reunió de la Taula Ciutadana celebrada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i presidida pel tinent de l'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, preveu campanyes de comunicació adreçades a la ciutadania sobre les normes de convivència i l'ús de l'espai públic, així com accions de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol i altres drogues.

També s'ha acordat que la Guàrdia Urbana reforçarà els dispositius policials de caràcter preventiu, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i que s'incorpori la mediació nocturna especialitzada en matèria de 'botellons' de manera continuada durant el cap de setmana.

La Taula, creada a iniciativa de l'Àrea de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament, té l'objectiu de fer un abordatge integral del fenomen de l'oci i les activitats nocturnes a Barcelona des dels diversos sectors de la ciutat que hi estan relacionat.

El pla també preveu accions en l'àmbit de la prevenció de discriminacions i d'erradicació de violències masclistes, com ara desenvolupar i consolidar itineraris segurs per als trajectes des de les parades de transport públic a les zones d'oci.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article