El COCARMI elegeix Mercè Batlle com a nova presidenta

Batlle es converteix en la primera dona que ocupa aquest càrrec i aposta per assolir un discurs “plural i cohesionat”


El Comitè Executiu del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) té nova presidenta: Mercè Batlle Amorós. Es tracta de la primera dona que ocupa aquest càrrec i pren el relleu en el càrrec a Antonio Guillén Martínez, en el càrrec els últims vuit anys.

Aquest dimarts, la principal plataforma del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya, on viuen més de 634.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda, ha escollit, per unanimitat Batlle.

“Hem de treballar per assolir un discurs plural i cohesionat i esdevenir plataforma representativa dels diferents col·lectius, deixant palès que tots som únics”, i sempre “respectant i garantint l’autonomia i independència de totes les entitats membres”, ha dit Batlle en el seu primer moment com a presidenta.

Més enllà del propi sector, Batlle vol, durant la seva legislatura, “consolidar el COCARMI, que trobi el seu encaix amb les noves representativitats sectorials que han anat sorgint i sigui capaç que en totes les seves reivindicacions i actuacions incorporin la veu de la discapacitat i la salut mental”.

L’elecció es va fer en el marc de l’assemblea general extraordinària del Comitè, en la qual va prendre el relleu d’Antonio Guillén Martínez, qui ha encapçalat l'entitat els últims vuit anys i era, fins fa poc, el president de l’entitat federada Ecom.

A tall de comiat, Guillén ha fet un breu balanç de les seves dues legislatures  com a màxim referent del Comitè, una “etapa complicada” però amb algunes fites, com la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), l’inici de les reunions del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat o la incorporació de noves entitats.

Guillén s’ha referit també a la paralització de serveis arran de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 i als recurrents problemes de finançament de les entitats, “amb les seves conseqüències en les relacions amb les administracions”.

En la mateixa línia ha mencionat, entre les assignatures pendents, el finançament del mateix COCARMI, imprescindible perquè pugui exercir el seu “lideratge” al sector de la discapacitat i mantenir la seva acció davant del Govern.

Primera presidenta

La presidència de Batlle significa la introducció de diverses novetats en la història de la plataforma. D’una banda, la que fins ara era tresorera de l’entitat s’ha convertit en la primera dona al capdavant del Comitè.

Batlle, mare de la Mercè, una noia amb pluridiscapacitat, és també presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una entitat a la qual ha donat un fort impuls i visibilitat.

D’altra banda, també ostenta el càrrec de presidenta, des del 1996, de l’associació lleidatana Aremi, motiu pel qual vol incidir i posar en valor l’activitat de les entitats de primer nivell d’arreu del territori.

Entre els objectius i projectes de Batlle pel COCARMI de cara als pròxims anys figuren vetllar pel compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i recuperar l’agenda de reunions amb els diferents organismes i administracions, així com reforçar les aliances amb altres entitats.

Sota el seu mandat, el COCARMI celebrarà l’any que ve els seus primers 25 anys de vida i farà balanç de les fites aconseguides durant aquest primer quart de segle.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article