Un centenar de treballadores socials segueixen sense plaça mig any després d’aprovar les oposicions

El Col·legi de Treball Social veu “indignant” que encara no s’hagin adjudicat unes places que es van convocar el 2019 i es van atorgar el 2021


El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha reclamat a la Generalitat de Catalunya l’adjudicació d’unes places d’oposicions convocades el maig de 2019 i atorgades el desembre de 2021, les quals encara estan pendents d’assignar. En concret són 96 els treballadors socials afectats per aquesta situació, que el TSCAT qualifica d’“indignant” i que “ve de massa lluny”. Des de 2021 i fins ara no hi ha hagut resposta per aquests professionals que van aconseguir aprovar les oposicions, en un procés que es va convocar per proveir 173 places de treball social per a la Generalitat.

Davant d’aquesta situació, el TSCAT ha fet tots els requeriments pertinents a la direcció general de Funció Pública de la Generalitat per tal d’aclarir aquesta situació. L’organisme col·legiat no ha rebut cap resposta clarificadora fins ara, tot i que l’administració va anunciar el passat 13 de juny, oficialment i públicament, que les adjudicacions es farien durant la segona quinzena de juny. Des del col·legi recorden que l’objecte d’aquestes oposicions era estabilitzar les plantilles d’interines de molts anys, per tant, consideren que no hi ha cap justificació per aquesta situació.

“Les persones que van arribar a estudiar, preparar, aprovar i obtenir per mèrits propis les seves places mitjançant aquest procés d’oposició se senten completament desprotegides”, diu el TSCAT en un comunicat. Per això el col·legi exigeix a la Generalitat “una resposta immediata” per respecte a aquestes persones i a tot el col·lectiu de treballadores socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article