Barcelona fa actuacions de millora en més de la meitat de les escoles bressol de la ciutat aquest estiu

La inversió prevista per dotar de verd els patis, pintar o actualitzar la climatització és d’1,7 milions d’euros


L'Ajuntament de Barcelona inicia aquest estiu un programa de millora de les escoles bressol que es tradueix en actuacions en 55 escoles, la meitat del total de bressol municipals que hi ha a Barcelona. 

El programa inclou tres plans de millora: un pla per introduir més verd als patis; un pla de pintura integral, i un pla de transició energètica i confort tèrmic per millorar la climatització als centres. A més, continuarà fent altres treballs i intervencions més habituals. La inversió prevista fins a finals d'any és de prop d'1,7 milions d'euros. En el cas dels patis, es preveu introduir-hi jardineres i plantacions així com espais de joc i patis de lactants. Durant el mes d'agost, l'Ajuntament farà obres en 26 patis d'escoles bressol.

A l'interior de diverses escoles també s'aprofitaran les vacances d'estiu i, per tant, les aules buides, per fer manteniment i millora. En concret, en 18 centres s'hi farà una mà de pintura integral amb colors suaus per generar lluminositat i benestar.

A més a més, en 15 escoles bressol hi ha previst millorar les instal·lacions de climatització, una actuació que s'allargarà en aquest cas fins a final d'any. Dins d'aquest pla també es posarà al dia la generació d'energia renovable. Concretament, es farà una auditoria amb la idea de revisar i posar a punt la trentena de plaques fotovoltaiques existents a les escoles bressol municipals.

Finalment, i amb previsió que els treballs s'allarguin fins al desembre, es faran diverses intervencions de reforma i rehabilitació en 13 de les bressols de la ciutat per arreglar i renovar finestres, estances i aules, despatxos, instal·lacions, etc.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article