Les especialistes d’educació infantil inicien el curs amb una jornada de nomenaments caòtica

La Plataforma d’Interines TEEI denuncia que es van convocar presencialment a més de 3.000 persones per optar a unes 300 places


El procés de nomenament de les tècniques especialistes d’educació infantil (TEEI) s’ha desenvolupat en una jornada caòtica, marcada per les llargues hores d’espera i les aglomeracions, segons han denunciat a les xarxes socials els sindicats i les plataformes que agrupen aquestes professionals. Més de 3.000 persones han sigut convocades presencialment aquest dimarts per optar a les prop de 200 places vacants de TEEI i a gairebé 100 places del programa extraordinari de tres anys del personal d’atenció educativa, a pocs dies de l’inici del curs.

“Ha sigut un maltractament al col·lectiu, tenir-les vuit hores esperant per marxar amb les mans buides. Com si fos un bingo, però d’escoles”, explica Laia Llensa, membre de la Plataforma d’Interines TEEI i de la CGT Laborals d’Ensenyament. Les aspirants a una plaça de TEEI van ser convocades a les 8.30 hores a la facultat de Dret de la UB, en el cas de Barcelona, i a les seus territorials del Departament d’Educació a la resta de províncies. Una convocatòria que, com assenyala Llensa, ja estava prevista; amb la diferència que un dia abans es va ampliar la gent que es convocava, arribant a ser més de 3.000 persones.

El primer problema que ha sorgit, com assenyala la membre de la Plataforma d’Interines TEEI, és que “s’ha acumulat una gentada que no tenia cap probabilitat d’obtenir una plaça”; ja que el nombre de persones convocades era pràcticament deu vegades el de places que s’oferien. A més, les persones que esperaven per aconseguir una plaça no podien calcular la probabilitat d’aconseguir-ne una, perquè la borsa laboral estava desactualitzada i s’havia convocat professionals que no optaven a cap plaça d’interina, perquè ja havien fet oposicions i tenen plaça fixa, com han denunciat des de la plataforma.

A això s’ha sumat el fet que les persones convocades no podien escollir el tipus de plaça al qual volien optar –plaça vacant o plaça del programa extraordinari de tres anys–, ja que les segones no s’han començat a adjudicar fins que no s’havien assignat les primeres. Aquest fet ha provocat que, com subratlla Llensa, professionals amb una bona puntuació s’han vist obligades a acceptar una plaça vacant que no desitjaven –pel fet que, si la rebutjaven, passarien al final del llistat–; encara que hi hagués disponibles places del programa de tres anys que sí que desitjaven. Una condició que, tot i estar apuntat a les bases de la convocatòria, des de la plataforma consideren que és injusta.

“Deplorem que es posi el col·lectiu en aquesta situació”

Molts sindicats han compartit la indignació expressada per la Plataforma d’Interines TEEI. La Intersindical d’Educació, per exemple, assenyala a una piulada a Twitter que a les 15.38 h del dimarts encara no s’havien adjudicat ni la meitat de les places; tot i que el procés havia començat a les 09.00 h i el primer torn acabava a les 11.30 h, suposadament. “Deplorem que es posi el col·lectiu en aquesta situació de nervis i d’indefensió. És, sens dubte, una mala manera de començar el curs escolar”, destaca el sindicat, que també ha criticat que no existeixi un programa informàtic per poder fer aquests nomenaments.

Des d’USTEC-STES han qualificat el procés de nomenament com a “vergonyós” i han criticat que s’hagi fet “amb la gent amuntegada sense les mínimes condicions” i a través d’un “procés presencial lentíssim, de gairebé 12 hores”. Una jornada caòtica que no s’ha viscut així només a Barcelona, ja que, com ha denunciat la secció de la CGT a Terres de l’Ebre, les persones que volien una plaça han hagut d’esperar més de set hores sense poder aturar-se per esmorzar o dinar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article