El festival TNT impartirà un taller de transvestisme per sensibilitzar els infants sobre la flexibilitat de gènere

La proposta genera polèmica entre col·lectius conservadors mentre l’Ajuntament de Terrassa en defensa l’esperit trencador


El festival Terrassa Noves Tendències impartirà la setmana vinent un taller de transvestisme amb què convida els infants a reflexionar sobre la flexibilitat de gènere a través de la interacció amb tres Drag Queens. ‘Drag Kids!’ és un espectacle adreçat a canalla d’entre 6 i 12 anys, fet que ha generat recel entre col·lectius conservadors. 

Alguns usuaris han criticat la proposta amb comentaris a les xarxes socials de l’Ajuntament de Terrassa, i el grup parlamentari de VOX ha demanat al Departament de Cultura que en doni explicacions. El consistori dona ple suport a l’activitat, tot defensant la pluralitat i recalcant que el festival TNT es basa en oferir propostes trencadores.

‘Drag Kids!’ està programat dins el TNT els dies 1 i 2 d’octubre. La proposta planteja un taller de dues hores on les famílies interactuen amb tres Drag Queens en un camerino gegant ple de roba, convertit en un “laberint de colors, pestanyes postisses i purpurina”. L’activitat convida els assistents a preguntar-se “quin cos els agradaria construir” per a ells mateixos.

“Tindrem l’oportunitat d’obrir mires i imaginar-nos més enllà del que la societat ens va dir que érem a la casella de sortida”, afegeix el text promocional del taller. Els impulsors de l’activitat garanteixen un ambient de “calidesa, seguretat i cura compartida”. Ressalten que es tracta de “jugar i introduir el tema de la flexibilitat de gènere des de la plasticitat i el transvestisme”, i d’oferir noves eines als adults per abordar eventuals nous dubtes dels infants sobre la identitat.

L’entrada a l’activitat costa 5 euros pels infants, que poden anar acompanyats d’un màxim de dos adults. EL TNT, coproduït per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat, celebra enguany la 15a edició entre els dies 28 de setembre i 2 d’octubre. Hi ha programats 24 espectacles, quatre dels quals són propostes familiars.

Durant la recent presentació del festival, la directora, Marion Betriu, reivindicava el TNT com a “motor” de la creació. “Seguim incentivant el teixit dels artistes dels nous llenguatges, que sovint es mouen en un terreny on és més difícil que rebin suport, però que alhora són les artistes que configuren l’escena del futur”, assegurava.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article