Baixa l'ocupació de les residències geriàtriques

El preu mig supera els 1800 euros mensuals


El preu mig de les residències geriàtriques a Catalunya és de 1.864,87 euros al mes i, a l'Estat espanyol, de 1,775,80. Segons un estudi publicat per Inforesidencias. com i coordinat per Josep de Martí, la diferència de preus entre diferents territoris de l'Estat espanyol arriba al 31% i el preu de les residències privades a l'Estat espanyol es va incrementar un 1,28% en l'últim any. La crisi econòmica que actualment travessem també s'ha notat en els índex d'ocupació: mentre que el 2009 hi havia un 76% de residències privades amb places lliures, ara el percentatge ha augmentat fins el 85,3%. Quant als usuaris, el 78% dels que busquen residència tenen més de 75 anys i el 15% en tenen més de 90.

Per demarcacions catalanes, la més cara és Barcelona, on les residències costen, de mitjana, 1.922,27 euros, seguit de Lleida (1619,44) gairebé empatada amb Girona (1615,27) i finalment Tarragona, on costen uns 1.552,82 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Jorge
1.
Assumir el cost d'una residència suposo per a moltes famílies un esforç econòmic molt important i de durada incerta. Per aquesta raó, molts ciutadans es plantegen contractar una Hipoteca Inversa per a disposar de diners procedents de l’habitatge sense haver-lo de malvendre o perdre una possible herència. Cal conèixer bé el producte i les diferents opcions que Bancs, Caixes i companyies Asseguradores ofereixen per tal de no malmetre el patrimoni propi. Com la contractació d’una Hipoteca Inversa l’ha de formalitzar el seu propietari, hem de tenir en compte la seva capacitat legal o bé preveure que algú proper tingui la potestat per a actuar en nom seu. No sigui el cas que, quan ho necessiti, no pugui portar-ho a terme.

Com hem vingut fent des del 2007, a Jubilarse en Casa SL els orientarem i assessorarem per a que puguin valorar les diferents opcions disponibles per a fer front al cost d’una residència preservant el seu patrimoni.

www.jubilarseencasa.es
  • 0
  • 0

Comenta aquest article