Salut estudia prohibir fumar a dins del cotxe i “dona per feta” l’eliminació del tabac a les terrasses el 2023

Els viatges amb menors d’edat o gent gran vulnerable podrien ser dos supòsits en els quals legislar


El Departament de Salut estudia si pot prohibir fumar a dins del cotxe. Ho ha apuntat aquest dijous el seu conseller, Manel Balcells, que ha especificat que es tracta d’una tema que s’està analitzant.

“Ens agradaria que estigués restringit per diversos motius de salut pública, ara estem mirant què podem determinar, o no, en la futura llei en funció de les nostres competències”, ha dit. En aquest sentit, els viatges amb menors d’edat o gent gran amb factors de risc podrien ser dos supòsits en els quals Balcells veu possibilitat de legislar, tot i que també ha admès que n’hi ha d’altres que no estan vinculats amb la salut pública, com els riscos relacionats amb la circulació o els incendis.

“Hem de veure fins a quin punt podem introduir elements a la llei per no tenir problemes a posteriori”, ha conclòs. Pel que fa a la prohibició de fumar a les terrasses, el titular de la conselleria ha “donat per feta” l’eliminació del tabac en aquests espais el 2023, tot i que no ha concretat encara una data exacte.

“Pot haver-hi persones que discrepin”, ha admès, “però hi ha unanimitat en aquest sentit”. Així, ha explicat que desitja que l’any que ve el tema estigui “resolt” des del punt de vista legislatiu, afegint que aquí “no hi hauria d’haver problemes de competències”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article