Córrer per una societat més diversa i cohesionada

Fundació Aspasim organitza la cursa anual ‘Correm Junts’ on les persones amb discapacitat competeixen en igualtat de condicions i sense limitacions


1.400 persones han participat aquest diumenge en la desena edició de la ‘Correm Junts’, una cursa inclusiva que organitza l’entitat Aspasim, en la qual es recorre una milla de distància (1.609 metres) i on les persones amb discapacitat competeixen en igualtat de condicions amb la resta de participants del mateix gènere i franja d’edat.

L’esdeveniment, celebrat al barri de Sarrià de Barcelona, té per objectiu trencar estigmes i estereotips al voltant de la discapacitat.

Amb aquesta cursa, que aquest any ha celebrat el 10è aniversari, l’organització pretén fer una jornada festiva i saludable, que promogui l’esport inclusiu per desestigmatitzar i avançar cap a una societat més diversa i cohesionada. Els beneficis que s’obtinguin de la cursa aniran destinats a diversos projectes de la Fundació Aspasim, com són una escola, un servei de suport als centres educatius ordinaris per a incloure els infants amb diversitat funcional, tallers ocupacionals o una xarxa d’habitatges inclusius. 

A la cursa han participat enguany diferents personalitats com l’esportista paralímpic Àlex Roca, que va competir com a corredor solidari, acompanyant a un dels infants participants.

La inclusió total d’aquest col·lectiu a la societat encara és un camí a recórrer, segons la directora d’Aspasim Anna Seguí. Afirma també que “els infants milloren quan conviuen amb altres infants. Si la inclusió funciona en l’àmbit escolar, després funciona en l’àmbit social, ja que els infants conviuen amb això des de petits”. Per aquest motiu des d’Aspasim reivindiquen la inclusió i normalització del col·lectiu perquè visquin amb la resta de la comunitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article