Barcelona, premiada per transformar escoles en refugi climàtic

El Congrés Internacional de Ciutats Educadores reconeix el projecte que va capgirar els patis escolars en espais més naturalitzats


La transformació dels patis escolars en refugis climàtics a Barcelona ha rebut un dels premis de Ciutats Educadores, lliurats en la cloenda del congrés internacional homònim, organitzat per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), i que s’ha celebrat aquesta setmana a Corea del Sud.
 

El treball en qüestió que ha presentat Barcelona va néixer del projecte Urban Innovativative Actions (UIA) Refugis climàtics que entre el 2019 i el 2020 va transformar els patis d’11 escoles barcelonines en refugis climàtics. Aquest projecte, que s’engloba dins d’un Programa de la Unió Europea, es va desenvolupar amb l’objectiu de donar resposta als reptes que es plantegen pel desenvolupament sostenible a les ciutats de la Unió Europea. Els resultats d’aquesta primera actuació mostren que transformant els patis en espais més naturalitzats s’ha millorat en el benestar tèrmic dels espais educatius, augmentant les possibilitats de refrescar-se durant períodes de forta calor i aconseguint més espais d’ombra.

Aquest projecte pilot té continuïtat en els programes de l’Ajuntament, i s’ha inclòs en el programa Transformem els patis. A més a més, aquests patis que es transformen, passen a formar part de la Xarxa d’espais de Refugi Climàtic, obrint fora de l’horari lectiu. A les 11 escoles que van participar en la prova pilot, cal sumar-hi 17 escoles més que actualment estan transformant els seus patis.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article