Obren una convocatòria d’ajuts per a cooperatives d’habitatge en cessió d’ús

Les sol·licituds es poden fer entre el 3 i el 16 de novembre


El Departament d'Empresa i Treball ha obert una convocatòria de concessió d'ajuts a la promoció de les cooperatives d'habitatge en cessió d'ús per a aquest any.

Concretament, es destinaran dos milions d'euros a la iniciativa, que porta per nom Habitatcoop i que enguany sumarà 670.000 euros més que l'any passat. L'objectiu, segons el departament, és oferir una alternativa als principals sistemes provisió enfocats a la compravenda i al lloguer i que l'habitatge sigui concebut com un bé d'ús i no d'inversió, allunyat de l'especulació i a un cost inferior a la compra en el mercat lliure. Els ajuts es poden sol·licitar entre el 3 i el 16 de novembre, fins a les tres de la tarda.

Amb aquesta convocatòria d'ajuts, la Generalitat també busca facilitar la capitalització de les cooperatives d'habitatge en règim de cessió d'ús sense ànim de lucre i potenciar noves fórmules per facilitar l'accés a un habitatge digne i a un preu assequible a l'abast de grans capes poblacionals.

En total, els ajuts pugen a dos milions d'euros de pressupost, a raó de 5.000 euros per soci/usuari d'unitat de convivència, fins a un màxim de 125.000 euros. Les despeses subvencionables són relatives al projecte arquitectònic, de direcció i de seguiment de l'obra; per dissenyar un pla de viabilitat i econòmic del projecte, per remunerar el personal que participi en els treballs del projecte i per a despeses indirectes fins a un màxim del 15%, a més de la totalitat de les despeses per l'informe de l'auditor, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article