Campuzano assegura que obrirà “batalla” amb l’Estat per revisar el sistema de finançament de la dependència

El conseller de Drets Socials creu que Catalunya “no està en condicions” d’establir una renda bàsica universal


El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, obrirà “batalla” amb l’Estat per revisar el sistema de finançament de la dependència. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha denunciat l’“infrafinançament”, tot i que ha reconegut que també hi ha un problema de “lentitud” en la gestió de les prestacions.

El conseller ha assegurat que estan estudiant i es posaran en marxa mesures per reduir la llista d’espera actual, d’unes 96.000 persones, tot i que Campuzano ha considerat que la llista d’espera podria ser inferior per un possible ball de xifres entre l’estadística del Govern espanyol i la pròpia.

Tot i això, ha afirmat que la llista continua sent alta i ha asseverat que una de les prioritats és reduir-la. En aquest sentit, ha dit que s’estan estudiant mesures perquè així sigui però ha fet referència al problema d’“insuficiència de recursos” del sistema.

El conseller ha denunciat que dels 18.000 milions d’euros destinats des de la posada en marxa de la llei, l’Estat n’ha finançat 3.000, els copagaments dels ciutadans 3.000 més i la resta la Generalitat. Per això, ha reclamat que l’Estat posi més recursos.

Catalunya “no està en condicions” d’establir una renda bàsica universal

També ha reclamat resoldre les incompatibilitats entre la Renda Garantida de Ciutadania i l’Ingrés Mínim Vital i, tot i que ha recordat que treballar per una Renda Bàsica Universal està entre els plans del Govern, ha demanat tenir en compte que una Catalunya no independent “no està en condicions” d’establir una renda d’aquestes característiques. Campuzano no vol “generar expectatives que no són reals” en la situació actual.

D’altra banda, ha confiat que abans de l’estiu puguin tirar endavant les lleis del tercer sector, la del sensellarisme, la de l’associacionisme i la reforma de l’Renda Garantida de Ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article