Un de cada set infants i adolescents de deu a 19 anys té un diagnòstic de salut mental, segons Unicef

Amb motiu del Dia Mundial de la Infància, que se celebra aquest 20 de novembre, l’entitat recorda la importància “d’escoltar i protegir” els infants en “tots els àmbits de la seva vida”


Un de cada set infants i adolescents de deu a 19 anys té un diagnòstic de salut mental. L’estigma que encara hi ha entorn la salut mental augmenta el risc d’exclusió d’aquells que pateixen algun tipus de problema o malestar mental, i a més, influeix negativament en la resta d’àmbits de la seva vida.

Aquest 20 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Infància, i diverses entitats recorden que el benestar mental és basic per qualsevol infant o adolescent.

“No podem oblidar que la majoria de trastorns no es detecten i per tant no es tracten. Per això advoquem per trencar l’estigma com a primer pas per acabar amb la discriminació i aconseguir que tots els infants i adolescents se sentin escoltats i protegits en tots els àmbits de la seva vida”, assegura Gustavo Suárez Pertierra, president d’Unicef Espanya.

Aquests dies, diverses entitats han llençat diferents campanyes que tenen els infants com a protagonistes. Per exemple, Unicef insta als divulgadors, centres educatius, empreses, institucions, personatges públics i tothom qui s’hi vulgui sumar, a canviar el seu avatar del seus perfils de xarxes socials per una imatge creada especialment per aquest dia per la il·lustradora Olga de Dios juntament amb un grup de nois i noies.

“El dibuix reflecteix el món a través dels ulls de la infància. El resultat és una imatge plena de colors, on expressen el món que els infants desitgen: un món en el qual és té cura de la natura, s’integra tothom, on no hi té cabuda la violència i on prima el bon tracte, l’expressió de les emocions i per tant, la cura de la salut mental”, expliquen a l’entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article