Badalona atén més de mil persones sense llar el 2021 i n’hi ha 85 que viuen al carrer

L’Ajuntament ha contractat dotze dels desallotjats a principis d’any a la nau del carrer Progrés


Les entitats del tercer sector i l’Ajuntament de Badalona van atendre 1.054 persones sense llar el 2021, segons les dades que ha fet públiques la Taula Sense Llar. D’aquestes, n’hi ha 85 que, a més, dormen al carrer. El portaveu de la Taula, Josep M. Lluch, afirma que l’actual context econòmic porta a la “pauperització” i provoca que “persones que no estaven en el llindar de l’exclusió ara s’hi puguin trobar”.

Entitats i consistori fan l’acompanyament de tots els perfils per trobar-los una sortida. En aquest sentit, l’Ajuntament ha anunciat que en els pròxims dies començaran a treballar a les brigades municipals de manteniment, neteja i verd urbà dotze de les persones desallotjades a la nau del carrer Progrés.

El regidor de Protecció a les Persones, David Torrents, lamenta que el cas de les naus ocupades a Badalona “s’ha polititzat molt” i defensa que des del consistori no s’ha deixat de treballar per acompanyar a aquells que volen “sortir de l’assentament”, així com a la resta de persones que dormen al carrer a la ciutat.

En el cas de les naus, després del desallotjament del carrer Progrés encara se’n comptabilitzen a Badalona “entre tres i quatre”. N’hi ha almenys una al carrer antoni Bori, una altra a l’entorn de Pep Ventura i una tercera a la zona industrial, totes elles amb una alta rotació dels seus ocupants.

La principal dificultat, detalla Torrents, és amb aquelles persones que no tenen regularitzada la seva situació al país, així com amb nous perfils “més joves” i amb problemes de salut mental associats. En aquest sentit, Torrents diu que entre les persones sensellar cada cop n’hi ha més que són menors de 30 anys.

D’altra banda, i lluny del focus mediàtic, la Taula Sense Llar reivindica la feina que es fa en diferents àmbits amb aquestes més de mil persones en situació de vulnerabilitat i exclusió a la ciutat. A més de treballar per treure aquelles que dormen al ras, també hi ha altres serveis per als que viuen en situacions d’infrahabitatge.

Durant el 2021, la Taula Sense Llar també ha atès 542 persones que requerien d’assistència bàsica des d’un total de cinc serveis: un centre de dia, un centre de pernocta, el menjador social, l’espai destinat a l’operació hivern o el servei d’atenció integral de Caritas.

També s’ha ofert allotjament a 145 persones en diferents modalitat i s’ha atès 282 persones des dels anomenats serveis complementaris, que inclou un servei odontològic bàsic, un centre ocupacional, un centre de treball per a persones que, a més, tenen alguna discapacitat, i assessorament jurídic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article