El tercer sector rebrà suport per modernitzar les seves entitats

El termini per demanar les subvencions s’acaba el dimecres 7 de desembre


El termini de les entitats del tercer sector per demanar subvencions per avançar en la seva modernització i tranformació digital s’acaba el dimecres 7 de desembre. El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 va publicar les bases i la convocatòria d’aquestes subvencions, finançades a través dels fons europeus Next Generation, el passat 17 de novembre. 

Aquestes subvencions pretenen ajudar a les entitats a integrar tecnologies en els processos i competències digitals, canviant de manera fonamental la seva manera d'operar i d'oferir valor a les persones i potenciant un canvi cultural, organitzatiu i operatiu de l'organització.

En podran ser beneficiàries les entitats d'àmbit estatal amb personalitat jurídica pròpia que hagin estat legalment constituïdes com a tal almenys tres anys abans de la publicació de la convocatòria i sempre que pertanyin a les entitats del Tercer Sector d'Acció Social. A més, hauran de disposar de solvència econòmica i financera suficient per a garantir l'execució de les actuacions previstes en la sol·licitud.

La dotació total de les subvencions és de 85 milions d’euros, i cada projecte pot rebre un mínim de 100.000 i un màxim de 2,5 milions euros. Les sol·licituds s'han de presentar a través de la seu electrònica del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Aquesta convocatòria contempla diverses línies d'acció per ajudar a la transformació digital i la modernització de les entitats, com la millora de la intervenció social o la promoció de la innovació social a través d'actuacions de transformació digital que contribueixin a la modernització dels serveis socials; l'elaboració i implementació d'estratègies de transformació digital; la digitalització dels processos i fluxos interns de l'entitat per accelerar-ne l'acció social; potenciar el suport i la participació de la base social; i incrementar les competències digitals dels i les professionals, persones beneficiàries i persones voluntàries de l'entitat.

A més, tots els projectes han d'incloure certs criteris transversals, com la ciberseguretat; l'accessibilitat universal de les solucions tecnològiques proposades i la seva interoperabilitat; la promoció de la perspectiva de gènere; o la integració de les bases de dades dels beneficiaris amb els sistemes d'informació dels serveis socials públics, entre altres bases i criteris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article