“Incertesa” per la coincidència de grip i covid: “Difícil descartar cap escenari”, diu el BIOCOM

El grup afirma que les dades de bronquiolitis segueixen el camí dels models que situen el pic abans de deu dies


El grup d’investigació de la UPC Biocom ha constatat la “incertesa” sobre l’evolució de la covid-19 i la grip al desembre i les “incògnites” que planteja la coincidència dels virus al desembre. En un fil a les xarxes socials, afirma que la grip puja “amb força” però seguint els patrons d’inici de temporada i que la covid està “estabilitzada”

Amb tot, alerta que mai han pujat fort i alhora grip i SARS-CoV-2, per això assevera que és "difícil descartar cap escenari". A més, constata el ritme menor en el creixement de la bronquiolitis segons les dades aportades aquest dimarts pel Departament de Salut, que seguirien els models que situen el pic abans de deu dies.

En concret, el BIOCOM ha explicat que la circulació del virus de la grip en adults i en franges de 15 a 50 anys al desembre presenta "moltes incògnites". Sobre la covid, ha afirmat que hi ha força circulació però estabilitzada.

Davant d'aquest escenari, el BIOCOM ha fet una crida a la vacunació contra la covid i contra la grip entre les persones vulnerables. Ha recordat que en les properes setmanes hi haurà tots els efectes estacionaris més en contra: interaccions, mobilitat i temperatura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article