L’Observatori contra l’Homofòbia registra un 16% menys d’incidències el 2022, però més violentes

Eugeni Rodríguez, portaveu de l’entitat, diu que “si es naturalitza el discurs d’odi, hi ha més delictes d’odi”


L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) va registrar el 2022 un total de 237 incidències per violències o discriminacions per LGTBIfòbia, un 16,5% menys que les 284 del 2021. Però el que preocupa més a l’entitat és l’augment de la intensitat i la violència d’algunes agressions, ja que les agressions físiques ja són el primer tipus d’agressió per davant de les verbals. 

Segons Eugeni Rodríguez, portaveu de l’OCH, “si es naturalitzen els discursos d’odi, tenim delictes d’odi”. “Si l’agressor insulta i no passa res, es puja un graó”, ha explicat. Per això, ha instat la societat, i sobretot els poders públics, a reflexionar sobre aquest fet, i ha constatat que les actuals mesures són ineficaces.

Segons el balanç de l’OCH, les agressions a les persones transsexuals o no binàries van arribar a les 57, un 38% més, i amb una violència o intensitat que preocupa a l’entitat. Segons Rodríguez, això pot ser conseqüència del “debat polaritzat i agre, amb molt d’odi” sobre la ‘llei trans’ al Congrés de Diputats durant l’últim any. Les agressions a dones lesbianes, bisexuals o transsexuals van arribar a 39.

El lloc on més incidències hi ha hagut ha estat la via pública, seguit de les xarxes socials i internet, i del transport públic. S’ha detectat un augment important en els espais d’oci nocturn. 102 de les incidències van ser a la ciutat de Barcelona.

D’altra banda, Rodríguez ha mostrat “preocupació i consternació” pel cas d’un mosso d’esquadra investigat per agredir sexualment una dona transsexual. Per això, ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i un posicionament públic de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article