'Sempre m'han ajudat i ara és la meva oportunitat d'ajudar els altres'

Madrid acull la inauguració de l'Any Europeu del Voluntariat


"Sempre m'han ajudat, i ara és la meva oportunitat d'ajudar als altres". Així es va expressar, durant la inauguració de l'Any Europeu del Voluntariat, Álvaro Roche, jove amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Síndrome de Down de Madrid (entitat membre de FEAPS Madrid), que va explicar als presents la tasca que exerceix com a voluntari, donant suport a persones grans a un aula d'informàtica. 

L'acte va ser inaugurat pel President de la Plataforma de Voluntariado de España, Luciano Poyato, qui va agrair als Prínceps d'Astúries la seva presència i el seu suport, va recordar que fa una dècada es va celebrar l'Any dels Voluntaris, i com en aquesta dècada fins i tot s'ha canviat de terme i s'ha passat a parlar de "voluntariat, un terme més inclusiu". Va afegir que es tracta de "un dret bàsic: el dret a la participació solidària i social, dirigida a la construcció d'una societat més justa". Per la seva banda, la Ministra Leire Pajín va agrair a les persones voluntàries la seva tasca, "el voluntariat complementa l'acció pública i ens ha fet ser més exigent com a país". "Gràcies al vostre treball –va afegir- hem pogut detectar realitats que de vegades passen desapercebudes".

La taula d'experiències de Voluntaris va comptar amb la presència d'Álvaro Roche, de la Fundació Síndrome de Down de Madrid (membre de FEAPS Madrid), qui va explicar als assistents com va arribar a convertir-se en una persona voluntària, quins van ser els suports que va rebre per exercir bé la seva tasca, i què significa per a ell desenvolupar aquest voluntariat. La seva experiència va permetre als assistents conèixer com hi ha entitats que preparen a persones amb discapacitat intel·lectual perquè puguin exercir el seu dret de participar en la societat com a voluntàries, formant-les i canalitzant les seves preferències. Roche va assegurar: "fent voluntariat em sento molt feliç perquè ajudo a les persones grans a aprendre informàtica i també sento que jo, com qualsevol persona, faig ús el meu dret de ser voluntari […] Per a mi ser voluntari és una de les coses més important de la meva vida, ja que sempre m'han ajudat i ara és la meva oportunitat d'ajudar als altres […] Tots alguna vegada hem necessitat d'ajuda, nosaltres també podem ajudar als altres sense rebre res a canvi.

FEAPS està formada per 891 entitats repartides pel territori espanyol. Representa a més de 106.700 persones amb discapacitat intel·lectual, 235.000 familiars, 24.000 professionals i 8.000 persones voluntàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article