Dues persones sense sostre han mort als carrers de Barcelona aquest dijous

Arrels Fundació denuncia que aquest 2023 ja han mort sis persones que vivien al ras


Dues persones sense sostre han sigut trobades mortes a Barcelona aquest dijous. La primera tenia 64 anys i va ser trobada al matí al carrer de Cartagena, al barri de la Sagrada Família, mentre que la segona en tenia 42 i va ser trobada al carrer d’Ausiàs Marc entre les vuit i les nou del vespre.

Segons els Mossos d’Esquadra, cap dels dos homes presentava signes de violència o criminalitat, i caldrà esperar a les autòpsies per saber si la mort es deu a les baixes temperatures, alguna malaltia o altres factors.

“Dormir al carrer és un risc constant”

Des d’Arrels Fundació asseguren que ambdós tenien de salut i assenyalen que “dormir al carrer és un risc constant”. “Hi ha persones que surten de l’hospital, no tenen on anar i ham de passat la convalescència vivint al carrer”, lamenten, i afegeixen: “És una vulneració del dret a la salut”.

“Haver de viure al carrer escurça dels anys de vida i, fins i tot, mata”, denúncia la fundació en un tuit. De fet, l’any passat van morir 76 persones que vivien o havien viscut al carrer. Eren 61 homes i 15 dones, i de mitjana tenien 57 anys. Aquest 2023, Arrels ja ha comptabilitzat sis persones sense llar que han mort: “la majoria vivien i han mort al carrer”, diuen, “i això no s’hauria de permetre”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article