Adolescents tutelades utilitzen la fotografia per proposar millores als centres on viuen

Les imatges creades en els tallers amb el fotògraf Francesco Caiazza s’exposen a la seu de la Secretaria d’Infància


Un total de 38 adolescents tutelats i tutelades han presentat amb fotografies una sèrie de propostes de millora dels centres d’atenció a la infància on viuen. En el projecte han participat infants d’entre 14 i 18 anys procedents de tres centres diferents, un dels quals allotja exclusivament joves migrats sols. Les adolescents han rebut nocions bàsiques de fotografia de la mà del fotògraf Francesco Caiazza, alhora que se’ls ha convidat a detectar i debatre els aspectes que els hi agrada del seu entorn i aquells que voldrien canviar. Les fotografies formen part de l’exposició ‘Les nostres veus’, que s’ha instal·lat al vestíbul de la seu de la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut a Barcelona. 

“M’agradaria que les parets estiguessin decorades per i per a nosaltres”, “estem cansats de tantes normes, no tothom té les mateixes necessitats” i “més solidaritat per a les tasques col·laboratives” són algunes de les propostes que han fet les adolescents tutelades per millorar la convivència i la seva vida als centres d’atenció a la infància. A més, al projecte també s’han recollit les activitats que més gaudeixen, com les excursions, els jocs de taula, fer esport o estar amb animals. 

“L’objectiu d’aquest taller —que s’emmarca en el Pla de millora del sistema d’atenció a la infància i l’adolescència—, és donar veu als infants i adolescents que viuen als centres, fer-los partícips del seu benestar en relació al funcionament de la seva llar”, assenyala el Departament de Drets Socials.

Un pla per donar veu a l’adolescència tutelada

El Pla de millora del sistema d’atenció a la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat, risc o desemparament s’ha dissenyat mitjançant un procés de reflexió que ha comptat amb la participació de més de 1.500 professionals de diversos àmbits, a més d’infants i adolescents tutelats i tutelades, jovent extutelat i famílies, en 85 espais de treball i escolta activa, articulats de forma sectorial i territorialitzada. 

Drets Socials destaca que “el pla s’ha elaborat amb la voluntat de millorar l’atenció, preservar drets, i garantir la inclusió social dels infants i adolescents i sobretot fer una societat amb igualtat d’oportunitats per a totes les persones”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article