La remuneració de les guàrdies dels residents, punt central de la primera reunió de la taula mèdica

Salut, Metges de Catalunya i el CCMC es reuniran de forma quinzenal per abordar les demandes del col·lectiu mèdic


El Departament de Salut, Metges de Catalunya (MC) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) han celebrat aquest dimarts la primera reunió de la taula mèdica bilateral, l’òrgan creat com a part dels pactes posteriors a la vaga de metges del passat 25 i 26 de gener. El sindicat assenyala que en aquesta primera trobada s’ha arribat a una “entesa” perquè la millora de la remuneració de l’hora de guàrdia dels metges adjunts —aprovada al III Conveni laboral del SISCAT— es faci extensiva també als metges interns residents (MIR), tant de la xarxa sanitària concertada com de l’Institut Català de la Salut (ICS). La taula mèdica es reunirà de forma quinzenal i la pròxima trobada està programada pel 15 de març.

MC assegura que Salut traslladarà la necessitat de millorar les retribucions vinculades a les guàrdies del MIR a les taules de negociació de l’àmbit públic i concertat. Una reivindicació que, segons el sindicat, és clau per “guanyar capacitat d’atracció i no establir greuges comparatius dins del mateix sistema sanitari”.

Per altra banda, a la taula mèdica bilateral també s’ha acordat la creació d’un grup específic de treball per definir mesures que permetin racionalitzar les agendes assistencials dels facultatius d’atenció primària. Aquesta comissió es posarà en marxa el pròxim 1 de març amb la voluntat de consensuar accions d’”efecte immediat”.

Finalment, s’han aglutinat en diverses “àrees de millora” els 15 punts definits al pla de treball de la taula mèdica, amb l’objectiu de facilitar el seu abordatge, ja que la majoria d’actuacions tenen un caràcter transversal. Així, entre aquestes grans àrees d’actuació es troben la promoció de la formació, docència i recerca dels facultatius; la regulació de l’atenció continuada i els escreixos de jornada; la revisió de les càrregues de treball; l’anàlisi de la demografia mèdica i la planificació de les necessitats de personal, entre altres.

Pròxima reunió: 15 de març

La taula mèdica bilateral és un òrgan que sorgeix de l’acord entre el Departament de Salut i Metges de Catalunya per desconvocar les vagues que estaven previstes a inicis de febrer i després de les aturades que es van fer els dies 25 i 26 de febrer. El sindicat remarca el “caràcter operatiu” de la primera reunió d’aquest ens, tot i tractar-se de la primera trobada bilateral entre l’administració i el col·lectiu mèdic després de les mobilitzacions d’inicis d’any.

MC subratlla que la taula mèdica tindrà una periodicitat quinzenal i que la pròxima reunió està convocada pel 15 de març.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article