Reclamen al Parlament que investigui si l’Obra Social La Caixa especula amb habitatge protegit

El Sindicat de Llogateres afirma que usuaris de pisos d’aquest tipus pateixen “expulsions injustificades i pràctiques d’assetjament”


El Sindicat de Llogateres ha demanat a la Comissió d’investigació sobre els fons voltors aprovada aquest dimecres al Parlament que dilucidi “què ha passat amb l’habitatge públic en aquest país” i “per què La Caixa està especulant amb els habitatges de les promocions construïdes entre l’any 2002 i el 2012”. Segons els càlculs de l’entitat, aquestes promocions van ser finançades amb “almenys 25 milions d’euros públics”.

La plataforma també afirma que durant l’últim any ha constatat que “centenars” d’usuaris d’habitatges de protecció oficial propietat de l’Obra Social La Caixa “estan patint expulsions injustificades i pràctiques d’assetjament” a més de 30 municipis de Catalunya.

En roda de premsa al Parlament, dues de les presumptes víctimes d’aquestes pràctiques han denunciat “la inseguretat i inestabilitat” que senten davant la situació. “Que aquest malson estigui passant a centenars de llogaters de més de 35 promocions d’habitatges de protecció oficial finançats amb diners públics és una vergonya i és responsabilitat de les polítiques públiques” impulsades des de l’Administració, ha afirmat Maia Guenova, llogatera d’un dels pisos de protecció oficial de l’Obra Social La Caixa.

L’1 de març, des del Sindicat de Llogateres i la campanya Destapem La Caixa van presentar l'informe Habitatge de Desprotecció Oficial: el cas de La Caixa, denunciant “el model fallit d'habitatge de protecció oficial a Catalunya”. Per aquest motiu, el Sindicat de Llogateres creu “indispensable” la comissió del Parlament, per “aclarir i posar remei” a les “males praxis” en les polítiques d’habitatge públic. “Volem explicacions i volem veure Isidre Fainé i tots els responsables d’aquest desastre donant explicacions”, ha reclamat Enric Aragonès, portaveu del sindicat.

La plataforma afirma que l’àrea metropolitana de Barcelona té actualment 75.000 habitatges de protecció oficial, però alerta que l’any 2040 se n’hauran “perdut” 54.000: “Cada cop que s’anuncia habitatge públic es fa una passa endavant i dues enrere”, ha denunciat el portaveu. 

Per això Aragonès ha considerat “urgent” analitzar l’evolució d’aquestes promocions, “quin ha estat el finançament públic, quins han estat els beneficis que han obtingut les promotores privades i per què i com s’han donat aquests processos de desqualificació massiva”.

El Sindicat de Llogateres, juntament amb altres entitats en defensa de l’habitatge i els drets socials i les afectades pels desnonaments es manifestaran el 15 d’abril a Sitges sota el lema ‘Per un habitatge públic’.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article