El CJB denuncia que no ha rebut el pressupost complert del 2022 per l’àmbit de Feminismes i LGTBI

L’entitat insta l’Ajuntament de Barcelona a responsabilitzar-se de la situació i garantir el finançament pel 2023


El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha denunciat aquest dilluns que no ha rebut el pressupost complert corresponent al 2022 per l’àmbit de Feminismes i LGTBI. L’entitat insta l’Ajuntament de Barcelona a responsabilitzar-se de la situació i garantir el finançament pel 2023, ja que va en “detriment” dels projectes i no permet desenvolupar l’activitat “amb tranquil·litat”. 

El CJB també demana que s’inclogui el conveni de Feminismes i LGBTI al conveni únic amb l’àrea de Drets Socials i que es garanteixi un sistema que faciliti i asseguri la seva correcta gestió. En aquest sentit, sosté que cal eliminar les actituds “adultocèntriques i de menysteniment” envers l’entitat i el seu equip polític i tècnic.

El CJB és una entitat sense ànim de lucre que funciona majoritàriament a través de convenis amb l’Ajuntament de Barcelona. Segons l’entitat, actualment desenvolupa més d’un centenar de projectes en el marc de 10 convenis amb diferents àrees del consistori.

A través d’un comunicat, denuncia que aquest 2023 es troba amb moltes dificultats per desenvolupar-los, ja la setmana passada l’ajuntament els va comunicar que “no s’ha pogut aprovar el conveni” i que, per tant, “no es rebrà aquesta dotació de 20.000 euros per tota la feina feta l’any passat”.

Aquesta situació, sosté, “compromet i dificulta el seu desenvolupament” i implica la pèrdua del finançament per “una feina ja feta”. Tot i que actualment s’està treballant de forma conjunta amb el consistori per a trobar una solució de cara el 2023, l’entitat lamenta que ja coneixia aquesta circumstància des del desembre, i que “no ha prioritzat la comunicació d’aquesta situació amb el temps d’antelació necessari per a poder avaluar una solució conjuntament”. “La manca de cura i de transparència en el procés de gestió ha estat constant els últims mesos”, conclou.

“Ja fa temps que des del CJB denunciem l’adultocentrisme i el paternalisme que patim, sobretot, des de les administracions. Les nostres lluites i les nostres demandes no són tingudes en compte i la feina que fem des de l’associacionisme juvenil no es pren seriosament ni es valora, i això només n’és una prova més: no se’ns ha tingut en compte”, assegura el comunicat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article