Es tripliquen els avisos per assetjament escolar des del suïcidi de l’adolescent de Sallent

Educació atribueix l’increment de casos al fet que hi ha una conscienciació més gran entorn d’aquestes violències


Els avisos per possibles casos d’assetjament escolar s’han triplicat des del suïcidi de l’adolescent de 12 anys a Sallent (Bages) a finals de febrer.

Ho ha avançat TV3 amb dades de la Conselleria d’Educació, durant el mes de gener, la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) havia rebut 127 alertes per possibles casos de violència, 46 dels quals per possible assetjament escolar. Durant el mes posterior als fets de Sallent, i fins el 20 de març, aquestes denuncies s’han disparat fins situar-se en 241, 125 de les quals per assetjament.

La conselleria ha atribuït aquest augment a una conscienciació més gran del problema de les violències i de l’assetjament al conjunt de la societat, ja que afirma que els avisos procedeixen tant de dins com de fora de les escoles.

Les mateixes fonts han afegit que per prevenir i solucionar possibles casos de violència en els centres educatius, a partir del curs vinent, s’introduirà una nova figura, un referent de convivència.

Aquesta és una eina que contempla la Llei Orgànica de Protecció a la Infància i a l’Adolescència del 2021 i que rebrà el nom de coordinador de convivència i benestar. Aquest professional formarà part del professorat però estarà especialitzat en coeducació i l’abordatge de les situacions de violència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article