Les incidències LGTBIfòbiques augmenten un 20% a Catalunya en el primer trimestre de 2023

L’Observatori Contra l’Homofòbia alerta d’un increment preocupant de les situacions de violència i discriminació cap al col·lectiu LGTBIQ+


El primer trimestre de 2023 s’han detectat a Catalunya un total de 85 incidències LGTBIfòbiques. Un augment del 19,8% respecte al mateix periode de l’any passat, el qual descriuen des de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) com a “preocupant”. El president de l’observatori, Eugeni Rodríguez, apunta que s’ha detectat un augment sostingut de la lesbofòbia en un 11% i subratlla que una de cada quatre incidències afecta a una persona trans.

L’organisme avisa que les incidències registrades en l’àmbit educatiu també han crescut, sobretot arran de l’alarma social provocada pel suïcidi d’una jove trans a Sallent a finals de febrer. Més enllà de les agressions físiques i verbals, l’OCH destaca les mostres d’odi i exaltació cap al col·lectiu i, en específic, cap a les persones trans.

L’observatori lamenta la “manca de voluntat política” per part dels poder públics i reclama polítiques públiques eficaces i efectives vers l’odi. En aquest sentit, recorden que el Parlament de Catalunya ha creat un grup de treball sobre LGTBIfòbia per primer cop i a instàncies de l’OCH. Rodríguez subratlla que “la llei 11/2014 no s’ha desplegat ni s’ha dotat de recursos” i remarca que les conclusions del grup de treball parlamentari “insten al govern a actuar”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article