ECOM demana que s’impulsin serveis d’assistència personal a tots els municipis de Catalunya

La federació d’entitats de persones amb discapacitat física o orgànica fa més de cent propostes als partits que participen en les eleccions municipals


ECOM demana que els ajuntaments es comprometin a impulsar serveis locals d’assistència personal per afavorir la vida independent de les persones amb discapacitat física o orgànica als diversos municipis de Catalunya. Aquesta és una de les més d’un centenar de propostes que la federació d’entitats que treballen amb persones amb discapacitat física o orgànica ha traslladat als partits polítics que participen en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, amb l’objectiu que es promoguin més polítiques municipals inclusives durant el mandat 2023-2027.

“Sens dubte, el repte més gran que actualment té la nostra societat per garantir la plena inclusió social de les persones amb discapacitat és garantir-los una vida independent dins la comunitat en igualtat d’oportunitats”, assegura ECOM. Per fer front a aquest repte, la federació d’entitats demana a tots els ajuntaments catalans que promoguin la creació de serveis municipals d’assistència personal, seguint el model que ja existeix a l’Ajuntament de Barcelona.

L’organització considera que només amb aquesta mena de serveis les persones amb alguna discapacitat física o orgànica poden desenvolupar un projecte de vida independent dins la comunitat. A més, ECOM també proposa mesures com avançar en la garantia del dret a l’habitatge accessible i assequible en totes les modalitats de tinença, així com el foment de plans locals de promoció de la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat que promoguin formes innovadores d’accés a un treball digne del col·lectiu.

Més d’un centenar de propostes per als partits polítics

ECOM ha traslladat un document amb més d’un centenar de propostes als partits polítics que es disputen les alcaldies de Catalunya a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Entre aquestes demandes, la federació d’entitats subratlla la necessitat d’incorporar criteris d’accessibilitat universal a tots els plans sectorials que s’impulsin i executin als municipis de Catalunya.

En aquest sentit, ECOM assenyala que “és fonamental que se segueixi millorant l’accessibilitat a l’espai públic, i potenciant un transport públic accessible, assequible, segur i de qualitat per a tothom, així com que les persones amb discapacitat puguin accedir en igualtat d’oportunitats als serveis de salut, educatius, de lleure i esport”.

Per altra banda, la federació d’entitats demana als ajuntaments que promoguin la formació en atenció a la diversitat, així com sobre els drets de les persones amb discapacitat, a tots els agents municipals implicats en funcions de planificació, execució, avaluació i atenció directa.

Finalment, ECOM reclama que s’impulsin fórmules per millorar la participació ciutadana als municipis i que es vetlli per garantir l’accessibilitat també dels espais de treball, “per facilitar que la ciutadania amb discapacitat pugui tenir un paper actiu real en la construcció de les polítiques públiques municipals”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article