Més de la meitat de les famílies nombroses té dificultats per pagar les vacances d’estiu

El lleure i el turisme destaquen com els sectors en què les famílies voldrien gastar més, segons la Fanoc


Més de la meitat de les famílies nombroses té dificultats per pagar les vacances d’estiu. Segons les dades recollides per la darrera enquesta de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), el 52% de les famílies nombroses catalanes té dificultats per assumir els costos que suposa fer vacances en família, i el 22% diu que no troba opcions de turisme que siguin adients al seu pressupost.

El lleure i el turisme destaquen com els sectors en què les famílies voldrien gastar més, però no poden. Concretament, un 51% de les famílies nombroses gastaria més en viatges, turisme i lleure, en front d’un 18,4% que ho faria en educació, un 17,7% en cultura i un 11,3% en salut.

Segons l’entitat, les dades mostren com està afectant la inflació actual a les llars amb més infants a càrrec. La forta pujada de preus en l’alimentació està tenint un fort impacte en l’economia d’aquestes llars, i fa que hagin de destinar la majoria del pressupost familiar a la cistella de la compra, i reduir o suprimir la despesa en activitats de lleure i vacances.

Per aquest motiu, el 41% de les famílies diu que no té suficient pressupost per a realitzar les activitats de lleure que els hi agradaria, i el 25% només pot fer una sortida familiar al mes. En aquest sentit, la majoria de famílies, el 63%, diu que opta per activitats gratuïtes, com són els esports a l’aire lliure, llegir, jugar a jocs de taula o mirar sèries i pel·lícules a casa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article