Els docents interins convoquen vaga indefinida fins a finals de curs

PINDOC critica els “despropòsits de gestió constants” del Departament d’Educació, i per això crida a protestar a partir del 12 de juny


La Plataforma d’Interins Docents de Catalunya (PINDOC) ha convocat vaga indefinida a partir de dilluns vinent 12 de juny i fins que s’acabi el curs, el dia 20 a secundària i batxillerat i el 22 a infantil i primària. Els professors han pres la decisió per expressar el seu malestar envers els “despropòsits de gestió constants” del Departament d’Educació, que afirmen que “han culminat amb un concurs de mèrits totalment anòmal i irregular” i un concurs d’oposició extraordinari amb “canvis de darrera hora i processos de selecció dels tribunals irregulars”. Per tot plegat, la plataforma ha exigit la destitució immediata del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Divendres està prevista una reunió de mediació entre PINDOC i la conselleria.

Els docents interins han exigit que “s’aturin les oposicions i es reparin totes les anomalies” que s’estan produint als nomenaments de tribunals i a la publicació de llistes definitives tant del Concurs de Mèrits com dels sol·licitants al Concurs Oposició.

En aquesta mateixa línia, ha reclamat que se signi abans del 31 de juliol “un pacte d’estabilitat fins a la jubilació” per a tots els professors i professores interins amb més de tres anys d’antiguitat i que no han aconseguit superar ni el concurs de mèrits ni les oposicions.

A més, han demanat que es blindin les sol·licituds de municipis com a zones mínimes de treball i que es destitueixi de forma immediata el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i tot l’equip actual de la conselleria “per la seva incapacitat negociadora i organitzadora”.

Aquest divendres se celebrarà una reunió de mediació entre membres de la plataforma i representants d’Educació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article