Una de cada quatre places de les llars d’infants privades ha quedat buida

Les vacants es posaran a disposició de l’Administració per escolaritzar infants que no hagin entrat a la pública


Una de cada quatre places de llars d’infants privades ha quedat buida, segons una enquesta de l’Associació Catalana de Llars d’Infants. L’estudi, fet a finals de juny a més d’un centenar de centres educatius, ha revelat que la gratuïtat de l’Infantil 2 a la pública ha comportat una davallada d’inscripcions del 25% el darrer curs de l’escola bressol privada en comparació amb un any enrere.

Les places sobrants dels centres es posaran a disposició de l’Administració per escolaritzar infants que no hagin entrat a la pública amb l’objectiu de no discriminar famílies que no puguin pagar una plaça en una privada.

La portaveu de l’associació, Rut Baqués, ha apuntat que les places dels centres adscrits “servirien per cobrir tota la demanda”. Més de la meitat de les llars d’infants enquestades han tingut famílies que s’han quedat fora de la pública, i el 84% dels centres han afirmat haver tingut baixes d’alumnes que han accedit a la pública. L’associació ha demanat la col·laboració del Govern per trobar una solució “equitativa” per a tot l’alumnat.

L’I1 també s’ha vist ressentit, amb un 18% de les places buides. “Hem tingut famílies que ens han dit que feien la inscripció de l’I1 a la pública, ja que d’aquesta manera tindrien la plaça gratuïta a I2 assegurada”, ha explicat Baqués.

Les llars d’infants privades que tenen un major nombre de places buides de cara al curs 2023-2024 són aquelles que es troben en municipis de menys densitat poblacional. En canvi, els centres de Barcelona han notat menys la influència de la gratuïtat de l’I2 perquè l’oferta pública “no cobreix la demanda”, ha apuntat la portaveu.

L’associació ha demanat un barem universal d’accés per no discriminar les famílies amb menys recursos. “Som coneixedors d’almenys una població on el segon criteri que dona més punts per obtenir una plaça a una llar d’infants municipal és que els dos progenitors estiguin en situació laboral activa en el moment de presentar la preinscripció”, ha destacat la portaveu de l’Associació Catalana de Llars d’Infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article