Les entitats juvenils reclamen col·locar les associacions “al centre” de la futura Llei de foment de l’associacionisme

El col·lectiu demana a l’administració un suport “efectiu” i “lliure de paternalismes i intervencionismes”


Representants de diverses entitats juvenils catalanes han reclamat aquest dimarts des del Parlament que la futura Llei de foment de l’associacionisme situï “al centre”, precisament, les associacions que el text preveu ajudar. Membres del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), d’Escoltes Catalans, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, d’Acció Jove, del Consell de la Joventut de Barcelona, de l’Eina i d’Esplac han presentat aquest dimecres a la cambra catalana les esmenes a la futura norma. Esmenes que, entre d’altres, demanen que es millori el suport de l’administració a les associacions i que aquest suport sigui “efectiu”, “consensuat” i “lliure de paternalismes i intervencionismes”.

Segons han explicat els representants de les associacions, les esmenes es divideixen en tres blocs, un dels quals el que reclama situar al centre les associacions “reconeixent el seu paper com a subjecte de la llei juntament amb els grups informals”. El col·lectiu posa un èmfasi especial en l’educació en el lleure associatiu, que considera un sector “clau per a la transformació del país”.

Un altre dels blocs és el ja esmentat de millora del suport que l’administració atorga a les associacions, amb una revisió de la normativa per establir models “més estables, desburocratitzats i simplificats” de finançament.

Finalment, s’insta a incloure mecanismes de seguiment i avaluació de la llei perquè les entitats juvenils tinguin l’oportunitat de fer un seguiment adequat i avaluar-ne l’impacte.

“Cap llei de foment de l’associacionisme serà feta sense l’associacionisme”, ha afirmat Carlos Cañas, vicepresident del CNJC. Al seu parer, és “vital” comptar amb l’escolta i participació de les persones afectades, “que dia a dia treballen, s’organitzen i contribueixen a construir el teixit associatiu del país”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article