Un pas més per a l'accessibilitat al transport públic

TMB i ONCE dissenyen una nova versió de la guia de metro per als usuaris amb discapacitat visual


Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en col·laboració amb ONCE Catalunya han desenvolupat la guia de metro en braille, una adaptació d'un element tradicional d'informació per als usuaris que pretén millorar la integració de la diversitat en el transport públic. L'acord institucional és un pas més en el compromís de TMB per aconseguir l'accessibilitat universal en tots els vessants dels serveis que ofereix a la ciutadania.

S'editaran 2.000 exemplars de la guia de metro en braille, on els usuaris cecs i deficients visuals hi podran consultar els horaris de funcionament de la xarxa els diferents dies de la setmana. A més es facilita la informació de les estacions que té cada una de les vuit línies del suburbà i les estacions amb correspondència.

Les guies en braille es podran trobar pròximament als Punts TMB d'atenció al ciutadà situats a les estacions d'Universitat (L1 i L2), La Sagrera (L1 i L5), Diagonal (L3 i L5), Sants Estació (L5, vestíbul Adif) i Sagrada Família (L5).   

Amb aquest nou model de guia del suburbà, TMB vol contribuir a mantenir el tradicional sistema braille per informar els usuaris amb discapacitat visual, mentre treballa en el desenvolupament de nous sistemes electrònics per a la comunicació en matèria d'infoaccessibilitat, aprofitant el potencial que ofereixen les noves tecnologies.

Aquesta acció s'emmarca en el Pla Director d'Accessibilitat Universal de TMB, que defineix els projectes en què treballa la companyia per garantir la igualtat d'oportunitats en la mobilitat i on també es referma el compromís de l'empresa amb el principi d'igualtat d'oportunitats, el respecte per la diversitat humana i el dret de tothom a tenir una vida independent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article