Moviments i entitats socials fan una crida a l’organització de la població davant l’avanç del feixisme

En un manifest, alerten de la pèrdua de drets si la dreta arriba al poder aquest 23J


37 entitats i moviments socials de Catalunya van presentar aquest dimarts el manifest ‘Barrem el pas al feixisme’, en el qual insten a la societat civil a mobilitzar-se davant l’avanç del feixisme. El manifest planteja que, front la possibilitat que es conformi un govern de coalició entre PP i Vox, és necessària l’organització civil i fa una crida a mobilitzar-se el diumenge 23 de juliol al vespre en cas que aquests partits guanyin les eleccions. 

La presentació del manifest ha tingut lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, en el marc de l’acte ‘Universitats catalanes contra el feixisme’. El text ha sigut signat per 37 entitats i moviments socials, sindicals, culturals, feministes, antiracistes, veïnals i ecologistes de Catalunya. L’Observatori Contra l’Homofòbia, Irídia, PAH’s catalanes, el Sindicat de Llogateres, el Sindicat de Venedors Ambulants i l’Observatori DESC són algunes de les organitzacions que s’hi han adherit, entre altres.  

El manifest fa un recorregut per les principals idees polítiques de PP i Vox i com afecten aquestes a la societat civil. En primer lloc, fa referència a aquelles que impliquen la classe treballadora, els seus drets i condicions materials. “El projecte econòmic de PP i Vox pretén destruir les conquestes del moviment obrer, en favor de les grans fortunes, la banca, les multinacionals, els grans propietaris immobiliaris”, denuncien al text. En segon lloc, assenyala aquelles polítiques que fan referència a les dones i dissidències sexuals, definint-les com a una ofensiva contra la dignitat i llibertat de les persones.

El manifest també denúncia que les idees que aquests partits defensen van en contra del col·lectiu migrant i racialitzat i d’“aquelles nacions que, pel sol fet d’existir, impugnen les visions totalitàries del nacionalisme espanyol”, tal com afirmen. Finalment, denuncien la postura de PP i Vox davant l’emergència de la crisi climàtica i afirmen que la cultura i el pensament crític perilla si guanyen les eleccions.  

“Fem una crida a la societat catalana a la mobilització per aturar la presa de poder polític del feixisme i organitzar la resistència col·lectiva en cas de la seva victòria”, remarquen al manifest. “Seguim organitzant-nos i mobilitzant-nos per a barrar el pas a totes les manifestacions socials i institucionals del feixisme, i per a construir un present i un futur d’alliberament, dignitat i justícia social”, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article