Oberta la convocatòria de subvencions per a les entitats de la Xarxa d’habitatges d’inserció social

Les sol·licituds per rebre un ajut en els propers quatre anys es poden presentar fins al 29 de setembre


L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una convocatòria de 7,3 milions d’euros per subvencionar les entitats que conformen la Xarxa d’habitatges d’inserció, que estan destinats a atendre persones amb risc d’exclusió.

Les sol·licituds es poden presentar a partir d’aquest dimecres i fins al 29 de setembre al web de tràmits de la Generalitat. Podran accedir a l’ajut tant les entitats que adquireixin pisos mitjançant el dret de tempteig i gestionen habitatges del parc públic per atendre persones sense llar, com també les que lloguen immobles del mercat privat per reallotjar persones de la mesa d’emergències.

La subvenció es concedirà a les entitats per un període de quatre anys per afavorir l’estabilitat de les entitats. L’objectiu del pla és ampliar el parc d’habitatge que es destinen a col·lectius vulnerables i poder atendre també situacions de sensellarisme i, per això, preveu la concessió de 1.800 euros per habitatge.

No obstant això, la xifra es pot ampliar per subvencionar el diferencial de rendes en els casos en què els habitatges s’hagin comprat per dret de tanteig i retracte, amb un crèdit de l’Institut Català de Finances.

L’any 2022 es van destinar 5,5 milions d’euros per donar suport a 233 entitats que formen part d’aquesta xarxa, que gestionaven un total de 3.329 habitatges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article