La Creu Roja atén persones sense sostre per disminuir els efectes de la calor sobre aquest col·lectiu 

La iniciativa s’ha dut a terme en una desena de localitats en el marc de la campanya ‘Protegeix-te de la calor’ 


La Creu Roja manté actives les Unitats d’Emergència Social (UES) en prop d’una desena de poblacions catalanes, com ara Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Martorell, Girona, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Vic. Des del 15 d’agost, una quarantena de persones voluntàries de la Creu Roja adscrites a les UES que intervenen en aquests municipis, tant de dia com de nit, han atès unes 170 persones sense sostre. La seva tasca consisteix a donar-los consells per combatre la calor en la seva situació, lliurar-los ventalls, cantimplores, gorres i aigua fresca perquè es puguin mantenir ben hidratades. 

Davant l’onada de calor que afecta gran part del territori, en ple període de vacances i amb nits roents que superen tots els registres històrics, l’organització ha llançat la campanya ‘Protegeix-te de la calor’ per sensibilitzar i prevenir els efectes adversos que provoquen les altes temperatures.

Aquesta compta amb la divulgació de consells i mesures pràctiques per mantenir l’habitatge més fresc, recordatoris d’autoprotecció, trucades de seguiment i accions a peu de carrer. La campanya vol donar resposta a la població general, però amb especial cura de les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat, com ara la gent gran, les persones sense sostre o la infància.  

En el marc de la campanya, Creu Roja ha realitzat unes 40.000 trucades preventives de seguiment telefònic per donar consells de salut a persones en risc de vulnerabilitat a través de 65 Centres de Contacte a tot Catalunya, espais de proximitat i del seu Centre d’Operacions. A les xarxes socials també s’han difós missatges de sensibilització i material divulgatiu amb consells per prevenir els efectes de la calor en diferents circumstàncies. 

La Creu Roja insta a seguir les recomanacions de salut davant les altes temperatures, estar pendents de les persones vulnerables de l’entorn i comprovar l’estat de salut de familiars, amics o veïnat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article