Benestar Social i Família i la UAB promouen el voluntariat social

Participen en un projecte interregional al què participen Dinamarca, Grècia, Hongria, Luxemburg, Bulgària, Lituània, Anglaterra, Polònia i Alemanya

El Departament de Benestar Social i Família i la ç participaran en la quarta convocatòria del programa INTERREG per al període 2007-2013. Aquesta iniciativa de la UE promou la col·laboració i la coordinació entre regions per contribuir a la modernització econòmica i a l'augment de la competitivitat. Enguany és el primer cop que la Generalitat de Catalunya participa en aquest programa.

El projecte està enfocat a recollir i promoure l'intercanvi de bones pràctiques en el camp del voluntariat social. Es preveu que es desenvolupi a partir del 2012 i que tingui una durada màxima de 36 mesos. Aquesta iniciativa permetrà al Departament de Benestar Social i Família implementar noves línies d'acció en l'àmbit comunitari, una voluntat de treball en xarxa que recull el Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat i amb la qual el nou Govern pretén recuperar el lideratge internacional de Catalunya en aquest àmbit.
 
A banda de la Generalitat i el Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, també participen en el projecte diversos agents socials (universitats, ONG's, escoles superiors, administracions locals i regionals...) de Grècia, Hongria, Luxemburg, Bulgària, Lituània, Anglaterra, Polònia, Alemanya i Dinamarca, que n'assumirà el lideratge.
 
El programa INTERREG se centra en les polítiques de desenvolupament regional que afecten les àrees d'innovació, economia del coneixement, medi ambient, etc. Gràcies a anteriors convocatòries, s'han implementat diversos projectes i xarxes de cooperació interregionals arreu d'Europa.
 
Amb la participació en aquest projecte, les actuacions iniciades en el marc de celebració de l'Any Europeu del Voluntariat tindran una continuïtat més enllà del 2011 i es facilitarà un apropament entre Europa i Catalunya en temes de voluntariat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article